Iran zasegel ladjo, ki je v Perzijskem zalivu tihotapila gorivo

Svet 24. Apr 202215:56 0 komentarjev
Iran
PROFIMEDIA

Iranska revolucionarna garda (IRGC) je danes zasegla tuje plovilo, ki je v Perzijskem zalivu tihotapilo gorivo, in aretirala člane posadke. Gre za že tretji tak incident v tem mesecu, je poročanje državnih medijev povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Pripadniki garde so “na severu Perzijskega zaliva zasegli tuje plovilo z 200.000 litri tihotapljenega goriva in ga usmerili v pristanišče Bušer”, je poročala državna radiotelevizija Irib, ki je navedla izjavo garde.

Osem članov posadke plovila, ki so tujci, so aretirali in odpeljali v pristanišče Bušer, kjer jih bodo predali pravosodnim organom za dokončanje preiskave in pravnih postopkov, je še poročal medij. Državljanstva članov posadke niso navedli.

Gre za zadnji zaseg plovil, ki so tihotapila gorivo na morskih poteh v Zalivu, kjer se pridobiva in prevaža velik del svetovne nafte. Iranski mediji so 15. aprila poročali o zasegu ladje, ki je prevažala 250.000 litrov goriva, in aretaciji sedemčlanske posadke. Do podobnega incidenta je prišlo tudi 9. aprila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!