Peti dan iskanja Mateja še vedno brez sledi, prijatelji opravili poligraf

Svet 04. Jan 202213:10 > 19:28 1 komentar
pogrešani Matej
N1

V Beogradu se nadaljuje iskalna akcija za pogrešanim moškim iz Splita, ki je izginil v noči na 31. december. 27-letnik Matej Periš je bil nazadnje viden okoli pol tretje ure zjutraj, ko je zapustil nočni klub Gotik v bližini reke Save. Srbska policija reko in mesto preiskuje dan in noč. Od nedelje je v Beogradu tudi Matejev oče, njegovi prijatelji pa so se medtem že vrnili v Split.

V hrvaških in srbskih medijih krožijo najrazličnejše informacije o izginotju 27-letnega Splitčana Mateja Periša. Nazadnje so ga videli okoli 2.30 v noči na 31. december, ko je brez jakne zapustil nočni klub Gotik in se glede na posnetke nadzornih kamer odpravil v smeri reke Save.

Na posnetkih, ki so zaokrožili po srbskih medijskih portalih, je videti Mateja, ki teče po ulicah mesta in poskuša odpreti vrata taksija, a neuspešno. Kdo je taksist s posnetka, še ni znano. Je pa predsednik Zveze avtotaksi društev Srbije Aleksandar Bjelić sporočil, da poskušajo narediti vse, kar je v njihovi moči, da bi ugotovili, kdo je voznik taksija.

Matejev oče Nenad Periš, ki je v nedeljo priletel v Beograd, je potrdil, da je na posnetkih, ki mu jih je pokazala srbska policija, njegov sin. Potrdil je tudi, da je na posnetkih, ki so mu jih pokazali na hrvaškem notranjem ministrstvu, njegov sin. Na slednjih posnetkih je vidna oseba, ki plava v Savi. Srbska policija še ni potrdila pristnosti posnetkov oziroma da je na njih res pogrešani 27-letnik.

Matej Periš: posnetki nadzorne kamere
Posnetki nadzorne kamere

Prijatelji po opravljenem poligrafu nazaj domov

Danes preiskujejo predvsem področje reke Save, kjer je bil Matej oziroma mladenič, ki mu je podoben, nazadnje viden. Novih uradnih informacij o poteku preiskave srbska policija še ni podala, je pa zaupanje v njihovo delo že večkrat izrazil oče pogrešanega.

Kot je v pogovoru za hrvaški Index potrdil Matejev oče, so prijatelji, s katerimi je Matej preživel zadnjo noč, v Beogradu opravili tudi zaslišanje s pomočjo detektorja laži. Po opravljenem poligrafu so se nato odpravili v Zagreb ter od tam proti Splitu.

Eden izmed šesterice prijateljev naj bi v Zagrebu prevzel Matejev avtomobil ter se z njim vrnil v Split. Ali so prijatelji poligraf uspešno prestali, sicer še ni znano.

Največ bi lahko vedela Matejeva družba

Nekdanji inšpektor Slobodan Mišković je za N1 Hrvaška potrdil, da je primer izginotja prioriteta policije. “Samo zamislite si, koliko ur materiala nadzornih kamer so morali pristojni pregledati, da so našli omenjene posnetke. Morali so se pogovoriti z vsemi, ki so bili z njim na predzadnjo noč v letu, ter z osebjem nočnega kluba. Naredili so vse, kar je v njihovi moči,” je dejal Mišković.

“Najbolj pomembna je družba, s katero je bil. Oni najbolj vedo, v kakšnem razpoloženju je bil in kam bi lahko odšel,” je še dejal Mišković in dodal, da je v celotni situaciji veliko nepojasnjenega.

Na vprašanje, ali je prijava pogrešane osebe po 16 urah od izginotja morda prepozna, pa nekdanji inšpektor pojasni, da je čas vselej dragocen faktor, vendar je vsak primer treba obravnavati posamezno.

Kot je še dodal, je območje reke Save veliko, voda pa je hitra, motna in mrzla, kar iskanje le še dodatno otežuje.

Iskanje Mateja Iskanje Mateja
N1
Pogrešani Matej Periš Pogrešani Matej Periš
Jelena Bokun/N1
Pogrešani Matej Pogrešani Matej
N1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje