Iskanje pogrešanega Splitčana: “Upamo, da bi bil lahko še živ”

Svet 05. Feb 202209:11 > 10:03 0 komentarjev
Matej Periš
MUP RH

Iskalna akcija za pogrešanim Splitčanom Matejem Perišem, ki ga že več kot mesec dni iščejo v Beogradu, se nadaljuje. Po besedah Igorja Jurića, vodje beograjskega centra za pogrešane osebe, obstaja upanje, da bi bil lahko 27-letnik še živ. "Ker je bazna postaja ujela signal njegovega mobitela dve in pol uri pozneje, imamo neko upanje," je komentiral za hrvaške medije.

“Ocenjujem, da je ta vrsta preiskave ključna, saj se lahko s pomočjo baznih postaj in mobitela pride do določenih dokazov. Ravno zaradi tega, ker je bazna postaja ujela signal njegovega mobitela dve in pol uri pozneje, upamo, da bi bil lahko Matej najden še živ,” je za HRT povedal vodja beograjskega centra za pogrešane osebe Igor Jurić.

V iskalni akciji 27-letnega Mateja Periša sodelujeta hrvaška kot srbska policija, a so po besedah Jurića, Beograjčani razočarani nad njunim delom, saj da javnosti ne obveščata o poteku iskalne akcije. “Ker se iskanje odvija v zavetju molka, prihaja do različnih ugibanj in teorij zarote, kar ni dobro za preiskavo, predvsem pa ne za Matejevo družino,” je še povedal in dodal, da pričakuje nekaj novih dokazov, ki bi bili lahko pomembni za preiskavo.

Čeprav je Periš pogrešan že 37. dan, njegov oče ohranja upanje. “Glede na čas, ki je minil, se je moje upanje zmanjšalo, a ni zbledelo. Še vedno mislim, da se bo iskanje mojega Mateja srečno končalo,” je za televizijo Tanjug povedal Nenad Periš. Oče je sicer večkrat poudaril, da je prepričan, da srbska policija dela profesionalno, da je pred njimi velik izziv.

Ob tem je ocenil, da obstaja veliko oteževalnih okoliščin, ki so vodile v to, da Mateja še vedno niso našli. “Kamere so takšne, kot so, tega, kako dobre so, ne moremo spremeniti, in to otežuje zaključek preiskave. To pravim kot laik in menim, da so to problemi objektivne narave,” je ocenil. “Muči me tudi telefon, ki je dal zadnji signal dve ali tri ure pred morebitnim vstopom Mateja v vodo. Tudi tu nimamo dokončnih odgovorov,” je še dodal.

Spomnimo, da je Matej v Beogradu izginil v noči na 31. december. Za njim poteka obsežna iskalna akcija, nazadnje pa so ga videli v nočnem klubu Gotik, kjer je bil s prijatelji. Posnetki nadzornih kamer so pokazali, da je v nekem trenutku zapustil klub brez jakne in se približal stopnicam, ki vodijo v reko Savo. 27-letnik je pred tem uporabljal tudi aplikacijo za zemljevid, signal njegovega mobitela pa je bil zaznan dve in pol uri pozneje na območju Velikega vojnega otoka, ki se nahaja nekaj kilometrov stran.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!