Matej Periš pogrešan že en mesec, njegov oče ohranja upanje

Svet 31. Jan 202209:06 > 09:17 2 komentarja
Nenad Periš
N1

Oče pogrešanega Splitčana Mateja Periša, ki ga že en mesec iščejo v Beogradu, je dejal, da mu je srbska policija obljubila, da bo vztrajala, dokler ne bo našla njegovega sina. Kot je povedal, mu to daje moč in upanje, da bodo na koncu vsi srečni.

“Glede na čas, ki je minil, se je moje upanje zmanjšalo, a ni zbledelo. Še vedno mislim, da se bo iskanje mojega Mateja srečno končalo,” je za televizijo Tanjug dejal Nenad Periš.

Spomnimo, Matej Periš je izginil v noči na 31. december. S prijatelji je bil v beograjskem nočnem klubu Gotik. Srbska policija je s pomočjo nadzornih kamer in drugih informacij naredila rekonstrukcijo njegovega gibanja po tem, ko je zapustil nočni klub, o tem pa so tudi obvestili hrvaško policijo.

Matejev oče Nenad Periš je za televizijo Tanjug večkrat poudaril, da je prepričan, da srbska policija dela profesionalno in počne vse, kar je v njeni moči, dodal pa je, da je pred njimi velik izziv.

“Lahko se jim samo zahvalim za to, kar počnejo. To prihaja iz ust zelo žalostnega očeta, ki išče sina, in nima razloga, da bi komu dajal komplimente. Lahko pa rečem – srbska policija, hvala za to, kar počnete. To je to, kar čutim, vse ostalo bi bilo neresnično,” je dejal Periš.

Oteževalne okoliščine

Ob tem je ocenil, da obstaja veliko oteževalnih okoliščin, ki so vodile v to, da Mateja še vedno niso našli. “Kamere so takšne, kot so, tega, kako dobre so, ne moremo spremeniti, in to otežuje zaključek preiskave. To pravim kot laik in menim, da so to problemi objektivne narave,” je dejal.

“Muči me tudi telefon, ki je dal zadnji signal dve ali tri ure pred morebitnim vstopom Mateja v vodo. Tudi tu nimamo dokončnih odgovorov,” je dodal.

Ob ogledovanju posnetkov je Nenad Periš opazil, da je Matej še dvakrat poskušal ustaviti taksi, a se z voznikoma ni pogovarjal, saj sta se odpeljala mimo. To mu daje občutek, da je bil končni cilj njegovega sina bil drugod, ne na ploščadi zraven restavracije Savanova, ki je ob vodi.

Po besedah Matejeva očeta je srbska policija obljubila, da se bo iskanje nadaljevalo, dokler Splitčana ne bodo našli. Kot pravi Nenad, mu to daje moč v vseh težkih trenutkih. “Resnično čutim podporo vaših kolegov novinarjev in navadnih državljanov, ki jih srečam na ulici. Nikjer drugje se nisem počutil tako. Mislim, da bo pozitivna energija, ki se je razvila v tem težkem trenutku, na koncu zmagala in bomo vsi srečni,” je še dejal.

“Mučenje, borba …”

O svojem preživljanju časa v Splitu je Periš dejal, da je v stiku s policijo, hodi v cerkev, komunicira z družino v Splitu, ne odziva pa se na telefonske klice v povezavi z izginotjem sina.

Nenad Periš
Nenad Periš je sicer vaterpolski sodnik (Profimedia).

“Najtežje mi je zjutraj, ko se zbudim, in ne vem, ali so to bile sanje. Popoldne grem k maši in molim. Vsak dan tisočkrat rekonstruiram dogajanje od samega začetka. Govorim z domačimi. Mučenje. Borba,” je rekel.

Trenutno še ne razmišlja o tem, da bi zapustil Beograd. Tam bo ostal, dokler bo čutil, da je to potrebno. “Še vedno verjamem, in dokler vidim, da me tukaj potrebujejo, da podpiram policijo, dokler čutim, da moram biti tu, bom tukaj,” je še povedal za televizijo Tanjug.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje