Italijanska senatorka suspendirana: ni izpolnjevala pogoja PCT

Svet 19. Okt. 202120:00
Delite:
Laura Granato
Foto: PROFIMEDIA

Ker je v stavbo senata vstopila, ne da bi izpolnjevala pogoj PCT, je italijanska senatorka Laura Granato suspendirana.

Italijanska senatorka Laura Granato je bila suspendirana za deset dni, ker je v stavbo senata vstopila brez covidnega potrdila, ki dokazuje, da je oseba covid-19 prebolela, je proti njemu cepljena ali pa testirana. 51-letnica bo tako za deset dni brez plače, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Senatorka se je v senatu udeležila razprave o covidnem potrdilu, ki ga je javno označila za “certifikat ubogljivosti”. V stavbo senata je lahko vstopila brez potrdila PCT, a so jo nato prijavili. Potrdilo PCT je namreč od petka obvezno za vse zaposlene v javnih in tudi zasebnih podjetjih. Ukrep naj bi spodbudil cepljenje, a je vzbudil predvsem velik odpor in proteste.

V Italiji je sicer z najmanj enim odmerkom cepljenih 86 odstotkov prebivalcev, starejših od 12 let. Še vedno pa je necepljenih okoli tri milijone delavcev. Če hočejo hoditi v službo, se morajo redno testirati, teste pa morajo plačati sami. Če ne izpolnjujejo pogoja PCT pa morajo ostati doma, delodajalci pa jim ne rabijo plačevati za ta čas.

Komentari

Vaš komentar