Izžreban najvišji dobitek v zgodovini avstrijske loterije, a deli si ga 38 ljudi

Svet 02. Avg 202312:14 1 komentar
Euromillions
PROFIMEDIA

Včeraj zvečer je bil v Avstriji izžreban najvišji dobitek v zgodovini avstrijske loterije. 72,1 milijona evrov pa tokrat ne bo romalo v žep zgolj enega posameznika, ampak se bo znesek razdelil med kar 38 srečnežev.

Avstrijski Kronen Zeitung poroča, da je bila včeraj v Avstriji izžrebana zmagovalna kombinacija številk, ki se je glasila 25, 27, 35, 40, 45 – zvezdni krog 7, 11. Rekordne vsote pa se ne more veseliti zgolj en posameznik. 72,1 milijona evrov se bo namreč po principu tako imenovanega delniškega listka XXL razdelilo med 38 srečnežev. Najvišji znesek, po 5,7 milijona evrov, so priigrali trije ljudje.

Glavni dobitek igre na srečo pod imenom Euromillions, ki vzporedno poteka v več evropskih državah (v Sloveniji igra ni dostopna), je bil v Avstriji sicer izžreban že 16-krat, nazadnje pred petimi leti. Takrat je moški iz Mostviertla v žep pospravil 45,4 milijona evrov. Dosedanji rekorder naših severnih sosedov, ki je leta 2008 priigral 55,6 milijona evrov, je sicer srečnež iz avstrijskega dela Koroške.

Absolutni rekorder ostaja srečnež iz Velike Britanije

Naziv absolutnega rekorderja v igri Euromillions ostaja v rokah moškega iz Velike Britanije, ki je julija 2022 domov odnesel okroglih 230 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje