Johnson pomiril Britance: Kraljica Elizabeta II. je v dobri formi

Magazin 30. Okt 202114:47
kraljica Elizabeta
Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta II. je v dobri formi, je danes pomiril britanski premier Boris Johnson. Po tem, ko je kraljica odpovedala več obiskov in noč prebila v bolnišnici, zdravniki pa so ji svetovali dva tedna počitka, je namreč Britance zaskrbelo.

Britanska kraljica Elizabeta II. je dobre volje in v dobri formi, je danes za britansko televizijsko postajo Channel 4 povedal britanski premier Boris Johnson. Zdravniki so 95-letni kraljici nedavno svetovali dva tedna miru in počitka, brez potovanj in uradnih dolžnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Govoril sem z njenim veličanstvom in je v zelo dobri formi,” je Johnson dejal v Rimu, kjer se udeležuje vrha G20. “Upoštevati mora nasvete zdravnikov in se spočiti, kar je po mojem mnenju pomembno. Mislim, da ji celotna država želi vse dobro, ” je še dodal.

Sprememba ritma je za britansko monarhinjo z najdaljšim stažem, ki je znana po svoji neomajni predanosti kraljevim dolžnostim, redka. Mnoge je zato presenetila odpoved njenega obiska na Severnem Irskem. Kraljica je nato noč na 22. oktober iz uradno zgolj “praktičnih razlogov” prebila v zasebni bolnišnici kralja Edvarda VII., kjer je bila sicer na preventivnih pregledih. Odpovedala je tudi udeležbo na podnebnem vrhu v Glasgowu, na katerem bo zdaj nastopila z video sporočilom.

Iz Buckinghamske palače so v petek sporočili, da bo kraljica še naprej opravljala fizično manj naporne naloge, za katere lahko poskrbi za pisalno mizo, in bo imela nekaj virtualnih avdienc.

Kraljica je sicer trdno odločena, da se v običajni delovni ritem vrne z nedeljo, 14. novembra, ko se bo osebno udeležila spominske maše ob obletnici podpisa premirja ob koncu prve svetovne vojne, poroča AFP.

Komentari

Vaš komentar