Jug Japonske zajel tajfun, več poškodovanih

Svet 18. Sep 202215:18 0 komentarjev
tajfun Nanmadol, japonska
Kyodo via REUTERS

Južne otoke Japonske je zajel tajfun, ki z močnimi vetrovi in obilnim dežjem povzroča težave. Mediji poročajo o več poškodovanih, smrtnih žrtev pa naj za zdaj ne bi bilo.

Južno Japonsko je zajel tajfun Nanmadol, ki z močnimi vetrovi in obilnim dežjem pustoši po območju. Oblasti so evakuirale na tisoče ljudi, omejen pa je železniški in letalski promet, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tajfun je najbolj prizadel južni otok Kjušu. Lokalni mediji poročajo o več poškodovanih ljudeh, o smrtnih žrtvah pa zaenkrat ne. Več deset tisoč gospodinjstev po otoku je sicer ostalo brez oskrbe z električno energijo. Tajfun je viden tudi iz vesolja, satelitski posnetki pa so že zaokrožili po spletu.

Za prefekturo Kagoshima velja najstrožje opozorilo pred tajfunom, ki so ga izdali japonski meteorologi. Na tisoče ljudi se je zateklo v zasilna zavetišča, nekateri so se preselili tudi v sosednjo prefekturo Miyazaki.

Vremenoslovci so opozorili, da je stopnja nevarnosti visoka zaradi nenavadno močnega vetra, visokih valov in zemeljskih plazov na poti nevihte. Vremenoslovci ostajajo zaskrbljeni, da bi se tajfun lahko usmeril proti severovzhodu in ogrozil prestolnico Tokio, še poroča dpa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!