Justin Bieber zaradi delne paralize obraza odpovedal turnejo

Magazin 14. Jun 202212:36 > 12:59 0 komentarjev
Justin Bieber
Zajem zaslona/Instagram@justinbieber

Pop pevec Justin Bieber je do nadaljnjega odpovedal svojo svetovno turnejo, saj zaradi redke nevrološke motnje ne more nastopati. Oboževalcem je v soboto sporočil, da mu je sindrom Ramsay Hunt ohromil desno polovico obraza. Kdaj se bo njegov obraz vrnil v normalno stanje, še ne ve.

Pop zvezdnik Justin Bieber je odpovedal svojo svetovno turnejo, saj zaradi nenavadnega zdravstvenega stanja ne more nastopiti. Bieberjeva desna stran obraza je namreč paralizirana zaradi stanja, imenovanega Ramsay Huntov sindrom. Sindrom, s tem pa tudi paralizo, povzroči virus varicella-zoster, isti virus, ki povzroči tudi norice in herpes zoster oziroma pasovec.

V petek je pevec svojim oboževalcem sporočil, da je virus napadel njegove obrazne in ušesne živce ter povzročil obrazno paralizo: “Z desnim očesom ne morem pomežikniti, na desni strani se ne morem nasmejati, ne morem premikati desne nosnice.”

Bieber je tistim, ki jih je odpoved prihajajočih koncertov vznemirila, v videoposnetku sporočil, da jih zaradi paralize fizično ni sposoben izvesti. “Gre za precej resno stvar. Želim si, da ne bi bilo tako, a telo mi očitno govori, naj se ustavim. Upam, da razumete. Ta čas bom izkoristil za to, da se spočijem in se čim hitreje vrnem k temu, za kar sem bil rojen.”

Popolno okrevanje ni gotovo

Sindrom Ramsay Hunt je redka nevrološka motnja, ki nastane, ko virus varicella-zoster okuži živec v glavi v bližini notranjega ušesa. Po tem, ko se človek okuži z noricami ali pasavcem, lahko virus prikrit ostane v telesu. Zakaj se virus reaktivira in povzroči Ramsay Huntov sindrom, pa ni znano.

Običajno se sindrom zdravi s steroidi za blažitev vnetja ter s protibolečinskimi zdravili. Zdravniki lahko bolniku predpišejo tudi antiviralna zdravila. Strokovnjaki pravijo, da pri sindromu Ramsay Hunt popolno okrevanje ni gotovo. Nekateri okrevajo v nekaj tednih, drugi v nekaj mesecih. Hitreje, kot se začne stanje zdraviti, boljše so možnosti za okrevanje.

Bieber je oboževalcem zagotovil, da mu gre na bolje in da redno dela obrazne vaje, s katerimi želi svoj obraz povrniti v normalno stanje. “Moj obraz se bo vrnil v normalno stanje, le čas potrebuje. Ne vemo, koliko časa, toda v redu bo,” je povedal v videu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!