Kosilo v Švici razburja Hrvate: “Še doma ne jem tako dobro”

Magazin 10. Maj 202409:27 0 komentarjev
kosilo v bolnišnici
Foto: PROFIMEDIA

Na Redittu se je pojavila fotografija, ki je med Hrvati dvignila veliko prahu.

Hrvaški uporabnik Reditta je pokazal, kako je videti kosilo v bolnišnici v Švici.

Na fotografiji je obilno kosilo, ki vključuje juho, polnjene raviole v omaki, solato, mafin in veliko porcijo pudinga smetano.

“Enako sem videl tudi v Španiji. Zakaj je naš standard v bolnišnicah tako slab,” se je spraševal pod fotografijo, s katero je dvignil veliko prahu.

Fotografija je takoj postala viralna in ni trajalo dolgo, ko so številni Hrvati v komentarjih delili svoje nezadovoljstvo nad tem, kaj v hrvaških bolnišnicah strežejo za kosilo.

Tako je en uporabnik zapisal: “Še doma ne jem tako dobro.” Drugi pa je dodal: “V naših bolnišnicah namesto kosila dobiš E. coli.”

Številni so kritizirali sistem, ki omogoča tako slabe pogoje, in izpostavljali nizke plače in delovne razmere zaposlenih v bolnišnicah. Poleg tega so se dotaknili tudi vprašanja javnega zdravstva in njegove učinkovitosti.

“Pri nas hrano kuhajo ljudje z obupno nizkimi plačami in morajo pogosto delati nadure (redno neplačane). Realno bi bilo treba odpustiti 90 odstotkov birokracije in preusmeriti denar v pomembne stvari, kot je zdravstvo. Sicer pa, zakaj sploh imamo javno zdravstvo”, “Moj oče je zadnjih nekaj let svojega življenja preživel v bolnišnici in hrana je bila, milo rečeno, res slaba. Juha iz vrečke, kruh in nekaj masla” so pisali Hrvati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!