Kako so letala ostro zavila stran od iranskega zračnega prostora (VIDEO)

Svet 19. Apr 202408:08 0 komentarjev

Čeprav zračni promet nad Iranom že poteka normalno, je ponoči in zgodaj zjutraj tam zaradi napada Izraela veljala prepoved letov. Umikanje letal iznad Irana je bilo dobro vidno na strani Flightradar24.

Nekateri leti družb Emirates in Flydubai, ki so zgodaj zjutraj preleteli Iran, so nenadoma ostro zavili stran od zračnega prostora, kot je razvidno iz poti leta, prikazane na spletni strani za sledenje Flightradar24.

Iran je po poročilih o eksplozijah v bližini vojaške baze v provinci Isfahan že odpravil začasno prepoved letov. “Vse operativne omejitve na letališčih so odpravljene, letalske družbe lahko opravljajo redne lete,” je dejal tiskovni predstavnik organizacije za civilno letalstvo. Na letališču Mehrabad in mednarodnem letališču Imam Homeini – dveh glavnih letališčih v iranski prestolnici – je tako ob 7. uri zjutraj po našem času ponovno stekel zračni promet.

Iran je sicer pred tem prekinil vse lete v mesta Teheran, Isfahan in Širaz, na letališča na zahodu, severozahodu in jugozahodu, je po pisanju CNN poročala državna televizija Mehr TV. Za kratek čas so bili odpovedani tudi odhodni leti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!