Kanadska najstnica vplačala loterijsko srečko in zadela 33 milijonov evrov

Svet 04. Feb 202308:52 0 komentarjev
Juliette Lamour
CNN

Juliette Lamour je pri svojih rosnih 18 letih postala novopečena milijonarka. V prvem poskusu iger na srečo je na kanadskem Golden Ballu zadela glavni dobitek v vrednosti več kot 33 milijonov evrov in s tem postala tudi najmlajša Kanadčanka, ki je kdaj osvojila tako velik zadetek.

18-letna kanadska študentka Juliette Lamour bo kljub osvojenemu zadetku ostala trdno na tleh, saj namerava dokončati študij in v prihodnosti postati zdravnica. “Jokala sem od sreče,” je po poročanju britanskega BBC-ja dejala po osvojeni nagradi. “Še vedno ne morem verjeti, da sem zadela glavni dobitek na Golden Ballu in to v svojem prvem poskusu,” je dodala.

Kot je še pojasnila, je povsem pozabila, da je vplačala loterijsko srečko in da se je nanjo spomnila šele, ko je slišala novico, da je nekdo iz njenega domačega kraja v Ontariu zmagal na žrebu, ki se je odvil 7. januarja. Ko je prek mobilne aplikacije preverila svoj listek, je dobila sporočilo, na katerem se je izpisalo, da je prav ona velika zmagovalka. Kolega, ki je bil zraven nje, je po njenih besedah od presenečenja padel na kolena. Šef pa naj bi ji dejal, da lahko kar predčasno gre iz službe, a je na vztrajanje mame vendarle ostala in dokončala izmeno.

Kot je še povedala Lamour, bo večinoma denarja previdno vložila, pri tem pa ji bo pomagal oče, ki ga je imenovala kot svojega finančnega upravitelja. Nekaj nagrade bo namenila za plačilo študija in tako uresničila svoje sanje o tem, da bi postala zdravnica. Prav tako se želi v prihodnje vrniti v severni Ontario, kjer bo odprla svojo ambulanto in tako vračala skupnosti. Po končanem študiju pa si namerava najprej privoščiti potovanja. “Želim izkusiti različne države, preučiti njihovo zgodovino in kulturo, poskusiti lokalno hrano in poslušati njihov jezik,” je dodala.

Kljub milijonom pa se 18-letnica ne namerava spremeniti. “Denar te ne definira. Definirajo vas vaša dejanja,” je po poročanju BBC še dejala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!