Kaos na vlaku za Split: potniki sedeli na tleh in drug na drugem (VIDEO)

N1 video 08. Jul 202212:41 > 13:20 2 komentarja

Na relaciji Osijek–Zagreb–Split so se tako domači kot tuji potniki znašli v popolnem kaosu. Kljub temu da so plačali polno ceno vozovnice, namreč številni niso prišli do svojega sedeža. Sedeli so na tleh, na kovčkih in drug na drugem, pot do stranišč pa je bila onemogočena.

“Ne vem, ali je to nekaj običajnega, saj že dolgo nisem potovala z vlakom, a mislim, da po tej izkušnji tudi ne bom več,” je za N1 Zagreb dejala ena od potnic Dijana Grgić, ki je posredovala tudi posnetke kaosa. Na vlak je sedla v Zagrebu, kamor je prišel iz Osijeka, pot pa je nadaljeval skozi Knin v Split, kjer se bo ta konec tedna odvil festival elektronske glasbe Ultra, ki vsako leto privabi na tisoče gostov.

Kot je še pojasnila Grgić, je bilo že na železniški postaji v Zagrebu jasno, da ni možnosti, da bi se vsem potnikom, ki so čakali na vlak, tudi dejansko uspelo vkrcati. “Priključili so tri dodatne vagone, a to niti približno ni bilo dovolj,” je še pojasnila in dodala, da na vratih vagonov prav tako ni bilo sprevodnikov, ki bi pregledovali, ali imajo potniki veljavne vozovnice.

Kot je še dejala Grgić, so vsi potniki imeli veljavne vozovnice ali rezervacije, večina pa jih je prišla iz tujine. “Slika, ki so jo videli, je grozna. Sama bi se vprašala, ali si želim še kdaj obiskati Hrvaško, saj so ljudje sedeli po hodnikih, spali po torbah in kovčkih ter sedeli drug na drugem. Tudi do stranišča se ni dalo priti,” je še dejala.

Sama je na cilj prispela z enourno zamudo, kaj se je dogajalo na nadaljevanju poti do Splita, pa ne ve, a ugotavlja, da je pot do Knina trajala še šest ur. “Pogovarjala sem se s potniki, njihovi odzivi so bili zelo slabi, saj to niso normalne in človeške razmere,” je še razlagala in dodala, da so bili ljudje zmedeni. Poleg tega se na nikogar niso mogli obrniti ter povprašati, kaj naj storijo, saj so bili prepuščeni sami sebi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje