Kdo je ena najbogatejših igralk na svetu, ki je večini neznana

Magazin 09. Maj 202413:57 5 komentarjev
Jami Gertz
Jami Gertz (Foto PROFIMEDIA)

Ko pomislite na bogate igralke in igralce, vam verjetno najprej na misel prideta Angelina Jolie in Tom Cruise. A nimata največ pod palcem. Med najbogatejšimi je Jami Gertz, ki v zadnjih letih ni preveč aktivna na televizijskem in filmskem področju. Kako je obogatela?

Ko pomislite na slavne in bogate zvezdnike iz filmske industrije, se vam verjetno izrišejo imena George Clooney, Julia Roberts, Angelina Jolie, Tom Cruise

Po dostopnih podatkih je Clooneyjevo premoženje ocenjeno na 500 milijonov dolarjev (465 milijonov evrov), Cruisovo na 600 milijonov dolarjev (550 milijonov evrov), Roberts ima na bančnem računu 250 milijonov dolarjev (232 milijonov evrov) in Jolie 120 milijonov dolarjev, kar je približno (111 milijonov evrov).

A obstaja (precej neznana) igralka, ki je bogatejša od omenjenih posameznikov. Gre za Jami Gertz, ki ima po pisanju portala Lad Bible pod palcem več milijard dolarjev. Najbolj je znana iz filmov Crossroads, Quicksilver, Less than Zero, The Lost Boys in iz nanizank Twister in Seinfeld. Bogata igralka se je sicer že pred časom umaknila iz filmske industrije. Čeprav ni zgradila bogate filmske kariere, pa ima veliko na bančnem računu. Kako?

Obogatela je predvsem na račun športa. Leta 1989 se je poročila s poslovnežem Antonyjem Resslerjem, njuno premoženje po oceni Forbesa trenutno znaša 10,9 milijarde dolarjev (10,1 milijarde evrov). Jami in Antony sta solastnika košarkarske ekipe NBA Atlanta Hawks, manjši delež imata tudi pri ekipi Milwaukee Beavers.

Jami Gertz
Jami Gertz in Antony Ressler (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje