Kering je za novega Guccijevega kreativnega direktorja imenoval Sabata De Sarna

Magazin 03. Feb 202312:15
Sabato De Sarno - gucci
Profimedia

Nekdanji modni direktor Valentina bo svojo prvo kolekcijo za italijansko luksuzno modno hišo Gucci predstavil septembra.

Družba Kering, ki ima v lasti številne priznane modne znamke, je uradno objavila svojega novega kreativnega direktorja za Gucci, na položaj so imenovali Sabata De Sarna, ki bo vodil italijansko luksuzno hišo. Odločitev je padla malo več kot dva meseca po tem, ko je Alessandro Michele uradno zapustil Gucci. Z dolgoletnimi izkušnjami pri delu v različnih luksuznih hišah je De Sarno znan kot tesen sodelavec Valentinovega Pierpaola Picciolija, ki se je hiši pridružil leta 2009, kjer je zasedal mesto modnega direktorja, potem ko je pred tem delal pri Pradi in Dolce & Gabbani. Pri Valentinu je nadziral moške in ženske kolekcije, in čeprav morda ni ime, ki ga potrošniki poznajo, se je De Sarno izkazal za veliko prednost oblikovalske hiše Valentino. Kering tako še naprej izboljšuje svoje zakulisje upravljanja ene svojih najuspešnejših blagovnih znamk.

Sabato De Sarno - gucci
Profimedia

V skupni izjavi, objavljeni na Instagramu, je predsednik in izvršni direktor Guccija, Marco Bizzarri, o De Sarnu zapisal: “Ker je sodeloval s številnimi najbolj priznanimi italijanskimi luksuznimi modnimi hišami, s seboj prinaša obsežne in pomembne izkušnje. Prepričan sem, da bo s Sabatovim globokim razumevanjem in hvaležnostjo za Guccijevo edinstveno zapuščino vodil naše kreativne ekipe z značilno vizijo, ki bo pomagala napisati to vznemirljivo naslednje poglavje, s čimer bo okrepila modno avtoriteto hiše in hkrati izkoristila njeno bogato dediščino.”

Sabato De Sarno - gucci
Profimedia

De Sarno je v svoji izjavi dejal: “Zelo sem počaščen, da lahko prevzamem vlogo kreativnega direktorja Guccija. Ponosen sem, da se pridružujem hiši s tako izjemno zgodovino in dediščino, ki je v preteklih letih znala pozdraviti in ceniti vrednote, v katere verjamem. Ganjen sem in navdušen, da lahko prispevam svojo ustvarjalno vizijo za znamko.”

Videli bomo, ali lahko De Sarno zapolni ogromen repertoar, ki ga je Michele pustil v hiši s svojo maksimalistično estetiko, zaradi katere je blagovna znamka dosegla skoraj 10 milijard evrov v času, ko je bil tam. De Sarno bo letos septembra v Milanu predstavil svojo prvo kolekcijo Gucci.

Sabato De Sarno - gucci
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.