Kdo je Patrizia Reggiani, Guccijeva vdova, ki je naročila umor?

Magazin 05. Dec 202118:15 2 komentarja
patrizia Reggiani
Profimedia

Film Hiša Gucci režiserja Ridleyja Scotta je v slovenskih kinematografih in zvezdniki Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino in Camille Cottin vas bodo skozi filmsko zgodbo popeljali v svet te slavne modne znamke. A kdo je v resnici Patrizia Reggiani, slavna vdova, ki je 18 let preživela v zaporu, ker je naročila umor svojega moža? Patrizio v filmu igra Lady Gaga.

Maurizio Gucci je umrl 27. marca 1995, potem ko je bil ustreljen na poti v službo. Strelec je pobegnil s kraja zločina, ranjeni vratar je sicer poskušal rešiti svojega šefa, a je ta umrl v njegovih rokah.

Svet in Italija sta bila v šoku, policija pa se je trudila razvozlati grozljivi, očitno naročeni umor. Takoj ko so s seznama obtožencev prečrtali mafijo, so pod drobnogled vzeli nekdanjo ženo Patrizio Reggiani, ki je 12 let ponosno paradirala ob slavnem poslovnežu in živela bleščeče življenje bogataševe žene.

A po ločitvi se je svet lepe Patrizie sesul, bila je strta in ponižana, odločena, da se maščuje. Da je bilo vse še huje, je Patrizia leta 1992, leto dni po končani ločitvi, izvedela, da ima tumor na možganih, ki so ji ga sicer operativno odstranili, operacija pa naj ne bi pustila posledic.

Patrizia Reggiani Gucci
Profimedia

Črna vdova

Od umora do aretacije Guccijeve vdove sta minili kar dve leti. Medijsko zanimanje za sojenje je bilo seveda veliko, Patrizio pa so italijanski mediji označili z vzdevkom Črna vdova. Leta 1998 je bila zaradi umora svojega moža obsojena na 29 let zapora, hčerki pa sta njeno kazen izpodbijali z diagnozo možganskega tumorja, ki naj bi vplival na mamino presojo.

Vse, kar sta dosegli, je bilo znižanje kazni za tri leta, še vseeno pa bi morala Reggianijeva v zaporu sedeti do leta 2024. Izpuščena je bila oktobra 2016, ko je odsedela 18 let, predčasno so jo izpustili zaradi lepega vedenja. Naslednje leto ji je družina Gucci kljub umoru, ki ga je zagrešila, plačala 18,5 milijona evrov, saj so bili v to prisiljeni zaradi pogodbe, ki je bila podpisana leta pred tem. Patrizia zdaj živi v Milanu, pogosto pa se po mestu sprehaja z veliko papigo na rami.

Patrizia Reggiani Gucci
Profimedia

Iz revne družine

Patrizia sicer prihaja iz revne družine s severa Italije. Njen cilj je bil, da se poroči z bogatim moškim in uživa življenje, kot si ga zasluži. Ko je Maurizio svojo izbranko predstavil očetu Rodolfu Gucciju (sinu ustanovitelja modne znamke Gucci), je ta v Patrizii takoj prepoznal hladnokrvno preračunljivko, ki je imela pred seboj le en cilj – vzpon po družbeni lestvici. In izkazalo se je, da je imel oče (igra ga Al Pacino) zelo prav.

Komentarji (2)

Prikaži vse komentarje