Ko so obkrožili njegovo domačo vas, se je strelec iz Trogirja predal policistom

Svet 01. Jul 202317:34 0 komentarjev
Streljanje v Trogiru
Zvonimir Barisin/PIXSELL/BOBO

Branko Mamić, ki je v četrtek v Trogirju v glavo ustrelil 32-letnika in nato pobegnil, se je po več dneh intenzivnega iskanja predal policiji.

Po neuradnih podatkih portala Slobodna Dalmacija se je Branko Mamić sam predal policiji. Ta je zožila območje iskanja na njegovo domačo vas Prapatnica, po tem pa je strelec ugotovil, da je obroč sklenjen in da nima izhoda. Ob prijetju ni bil oborožen.

V zadnjih treh dneh so policisti s pomočjo pripadnikov specialnih enot prečesali Trogir, Čiovo, Seget in druge okoliške kraje, da bi našli Mamića.

Policija je našla tudi avtomobil, s katerim je pobegnil po streljanju. Na podlagi odredbe sodišča bodo opravili preiskavo vozila.

Policija se je občanom zahvalila za “sodelovanje in potrpežljivost med iskanjem storilca”, ki so ga prijeli danes okoli 13.40.

Ustreljeni 32-letnik se še vedno zdravi na intenzivnem oddelku splitskega kliničnega centra. Čeprav so njegove poškodbe hude, je stabilen.

Spomnimo, nekdanji policist Branko Mamić je v četrtek 32-letnika ustrelil v glavo in pobegnil. Motiv naj bi bilo ljubosumje, saj je bil prepričan, da ga žena vara z žrtvijo. Sicer pa so strelca šele nedavno izpustili iz zapora, kjer je bil zaradi nasilja nad ženo in otroki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!