“Kokainski kralj” Darko Šarić po sedmih letih premeščen v hišni pripor

Svet 24. Dec 202116:25 > 16:50 0 komentarjev
Darko Šarić
Darko Šarić/N1

Kokainski kralj Darko Šarić, ki mu v Beogradu sodijo zaradi tihotapljenja 5,7 tone kokaina iz Južne Amerike v Zahodno Evropo, bo po skoraj sedmih letih za zapahi premeščen v hišni pripor.

Po poročanju Nove.rs, je pritožbeno sodišče v Srbiji odločilo, da bo t. i. kokainski kralj Darko Šarić premeščen v hišni pripor. Tega bo preživljal v hiši svoje žene Lane Popović.

Šarića so prijeli marca leta 2014 na podlagi tiralice, ki jo je razpisala Srbija zaradi tihotapljenja 5,7 tone kokaina iz Južne Amerike. Za zapahi je preživel že skoraj sedem let.

Na prvi stopnji je dobil 15 let zapora, saj je bil leta 2008 in 2009 na čelu kriminalne združbe, ki je tihotapila kokain iz Latinske Amerike v Zahodno Evropo. Trenutno na sodišču teče pritožbeni postopek.

Šarićeva obramba je zahtevala izločitev štirih od petih sodnikov pritožbenega sodišča, a so 23. novembra njihovo zahtevo zavrnili.

Operacija proti Šarićevemu narkokartelu pod imenom Balkanski bojevnik je sicer potekala v kar 15 državah, tudi v Sloveniji. Spomnimo, vrhovno sodišče je konec novembra razveljavilo sodbo v zadevi Balkanski bojevnik, sojenje pa bo tako tretjič teklo od začetka. Kot smo že poročali, so prvoobtoženega Dragana Tošića in štiri soobsojene, ki so prestajali kazen, po sklepu sodišča spustili na prostost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!