Konec ugibanj, po dneh odsotnosti Lukašenko spet v javnosti

Svet 16. Maj 202312:11 0 komentarjev
Aleksander Lukašenko
PROFIMEDIA

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko se je po več dneh ugibanj o njegovem zdravju znova pojavil v javnosti. Pred tem se v javnosti ni pojavil od vojaške parade v Moskvi prejšnji torek, ko je bil videti bolan, zato so se pojavile govorice o njegovem slabem zdravstvenem stanju.

Po več dneh ugibanj o njegovem zdravju se je beloruski predsednik Aleksander Lukašenko v ponedeljek znova pojavil v javnosti.

Beloruski predsednik se pred tem v javnosti ni pojavil od vojaške parade v Moskvi prejšnji torek, ko je bil videti bolan. Tudi beloruska televizija v zadnjih dneh ni predvajala nobenih novih posnetkov, na katerih bi bil Lukašenko, zato so se pojavile govorice o njegovem slabem zdravstvenem stanju.

V ponedeljek pa se je v Minsku, oblečen v vojaško uniformo, srečal s predstavniki beloruske vojske ter z njimi govoril o domnevni sestrelitvi letal in helikopterjev v ruski regiji Brjansk, poroča nemška agencija dpa.

Aleksandar Lukašenko
Služba za odnose z javnostmi predsednika republike Belorusije/REUTERS

Lukašenko, ki od začetka ruske invazije na Ukrajino velja za zaveznika ruskega predsednika Vladimirja Putina, je po poročanju beloruske nacionalne televizije pojasnil, da so bila razstreljena štiri ruska letala. “Na to smo morali odgovoriti. Odtlej smo v stanju povišane pripravljenosti,” je dejal.

Ruski mediji so poročali, da so bili v soboto v regiji Brjansk, ki leži ob meji z Ukrajino, z raketami razstreljeni dve vojaški letali suhoj in dva helikopterja, pri čemer naj bi umrlo devet ljudi. Ruske oblasti so sicer doslej potrdile le izgubo enega helikopterja.

Ukrajinska vojska je zanikala vsakršno odgovornost za sestrelitve. Po njihovih navedbah je ruska zračna obramba sestrelila lastna letala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!