Kralj Karel III. kronanje obeležil tudi s fotografijo s prestolonaslednikoma

Svet 13. Maj 202311:01 3 komentarji
Kralj Karel s prestolonaslednikoma
Foto: Reuters

Britanski kralj Karel III. je svoje kronanje obeležil tudi z novo fotografijo, na kateri pozira skupaj s svojima prestolonaslednikoma. Fotografija Karla, njegovega sina princa Williama in vnuka princa Georgea je bila posneta v Buckinghamski palači na dan kronanja pred tednom dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kralj Karel III. sedi v sredini na prestolu, ki je bil leta 1902 izdelan za prihodnjega kralja Jurija V. in kraljico Marijo za uporabo ob kronanju kralja Edvarda VII. in je bil uporabljen tudi v ozadju pri kronanju kralja Jurija VI. leta 1937.

Karel III. in kraljica Camilla sta lani v Westminstrski dvorani uporabljala prestolonasledniški stol za sprejem nagovorov obeh domov parlamenta.

Kralj je oblečen v polne regalije v oblačilu posesti in cesarski državni kroni, v rokah pa drži vladarsko kroglo in vladarsko žezlo s križem. Ob njem na obeh straneh stojita William in George in se smehljata.

Kralj Karel s prestolonaslednikoma
Foto: Hugo Burnand/Royal Household/ Reuters

Fotografijo je posnel Hugh Burnard, ki je leta 2005 posnel tudi poročne fotografije sedanjega kraljevega para, še poroča dpa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje