Kraljeva družina objavila fotografijo groba kraljice Elizabete II.

Svet 24. Sep 202220:05 0 komentarjev
Grob kraljice Elizabete
Twitter: The Royal Family

Britanska kraljeva družina je po ponedeljkovem državnem pogrebu kraljice Elizabete II. objavila fotografijo njenega groba. Monarhinja, ki je Veliki Britaniji vladala sedem desetletij, je pokopana v družinski grobnici v kapeli sv. Jurija na gradu Windsor.

V ponedeljek se je svet poslovil od britanske kraljice Elizabete II. Slovesnost ob državnem pogrebu se je začela v Londonu, končala pa spominski kapeli sv. Jurija v gradu Windsor. Kraljico so po pogrebnem bogoslužju, ki se ga je udeležilo okoli 800 gostov, spustili v družinsko grobnico. Še istega dne zvečer pa so jo pokopali ob starših, sestri in soprogu princu Filipu, ki je umrl aprila lani.

Britanska kraljeva družina pa je danes objavila fotografijo spominske plošče, ob kateri ležijo venci. “Plošča je nameščena v spominski kapeli kralja Jurija VI., ki se nahaja znotraj obzidja kapele sv. Jurija na gradu Windsor,” so zapisali ob fotografiji. Na kamnu so sicer zapisana le imena njenega očeta kralja Jurija VI., njene mame Elizabete in soproga Filipa. Njena sestra – princesa Margaret, ki je umrla leta 2002 in so jo upepelili, žaro pa položili ob starših, na skupnem kamnu ni podpisana.

To so opazili tudi nekateri uporabniki družbenega omrežja Twitter, kjer je bila fotografija tudi objavljena. “Precej žalostno je, da niso dodali imena njene sestre. Je edina oseba v kapeli brez spominskega napisa,” je zapisal uporabnik. Drugi so nato opozorili, da ima Margaret lasten kamen, ki je viden na robu fotografije.

Kraljica Elizabeta II. je umrla 8. septembra v 97. letu starosti na škotskem posestvu Balmoral. Nasledil jo je njen sin – zdajšnji kralj Karel III.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!