Kris po Zolgensmi lepo napreduje, zdaj hitro pomoč potrebuje Boško

Svet 14. Avg 202121:18 0 komentarjev
Boško
Osebni arhiv

Za zdravljenje spinalne mišične atrofije Boško v prihodnjih dneh potrebuje nekaj manj kot pol milijona evrov.

Družina šestmesečnega dečka Boška Guglete iz Srbije, ki trpi zaradi spinalne mišične atrofije, prosi za pomoč. Da bi ga lahko sprejeli na terapijo v Budimpešti, kjer bi prejel najdražje zdravilo na svetu (Zolgensma), do petka potrebujejo še 450.000 evrov.

Boško je že osem tednov v bolnišnici v Novem Sadu na enoti tamkajšnje intenzivne terapije. Kot je povedal Boškov oče Janko, dečkova bolezen hitro napreduje. Diha s pomočjo respiratorja, mišice mu druga za drugo odpovedujejo in obstaja nevarnost, da mu bodo odpovedala pljuča in srce. Zato je pomembno, da odpotuje v Budimpešto in ujame termin, ki ga je dobil za zdravljenje z Zolgensmo.

Denar, ki bo Bošku omogočil potrebno terapijo, v Srbiji zbira humanitarna organizacija Budi human. Donacije so možne tudi iz tujine. Donirati je možno prek PayPala ali na evrski transakcijski račun:

št. računa: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Spomnimo, v Sloveniji smo leta 2019 z množičnimi donacijami zdravljenje z zdravilom Zolgensma v ZDA omogočili dečku Krisu Zudichu. V neverjetno kratkem času smo za Krisa, ki je moral zdravilo prejeti, preden je dopolnil drugo leto, zbrali skoraj štiri milijone evrov.

Kris je danes star tri leta, njegovo zdravstveno stanje pa se je po terapiji precej izboljšalo. Denar zanj so zbirali v društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratje, kjer pa trenutno zbirajo denar za dečka Urbana, ki zaradi genske mutacije potrebuje zdravljenje v Avstraliji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!