Ladja Sea-Watch v minulih dneh rešila več kot 400 migrantov

Svet 18. Okt 202120:28 0 komentarjev
Reševalna ladja Sea Watch
Profimedia

Ladja nemške organizacije Sea-Watch je v minulih dneh iz Sredozemskega morja rešila 412 ljudi. Med rešenimi je kar nekaj ljudi, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč. Podatki Združenih narodov pa opozarjajo, da je letos v Sredozemskem morju utonilo 1180 migrantov.

Ladja nemške človekoljubne organizacije Sea-Watch je v minulih dveh dneh v Sredozemskem morju rešila 412 ljudi, ki so se znašli v težavah. Med njimi je veliko otrok in mladih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je sporočila organizacija, je njihova ladja Sea-Watch 3 v ponedeljek dopoldne rešila migrante s treh čolnov, popoldne pa so našli še več ljudi na že potapljajočih se gumenjakih in leseni barkači. V nedeljo so izvedli še dve podobni reševanji. Med rešenimi migranti je več ljudi, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, so še opozorili v Sea-Watch.

V Sredozemlju pogrešanih 1180 migrantov

Migranti se pogosto na pot čez Sredozemsko morje odpravljajo iz Libije ali Tunizije. Največkrat se skušajo prebiti v Italijo. Italijanska tiskovna agencija Ansa je poročala, da je v nedeljo zvečer italijanski otok Lampedusa doseglo okoli 220 migrantov. Na ta otok med Malto in Tunizijo so prispeli z več čolni.

Glede na podatke Združenih narodov je letos v Sredozemskem morju utonilo oz. je pogrešanih okoli 1180 migrantov, še navaja dpa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!