Lažna fotografija tako dobra, da ji je nasedla tudi pevkina mama

Magazin 07. Maj 202410:01 2 komentarja
Katy Perry
Fotografija, na kateri je Katy Perry, je bila ustvarjena s pomočjo umetne inteligence. (Foto: Katy Perry/INSTAGRAM)

Met Gala vedno postreže z glamurjem in nenavadnimi kreacijami. Pozornost pa so pritegnile tudi fotografije zvezdnic, ki jih tam sploh ni bilo.

Fotografija Rihanne na rdeči preprogi, ki je na omrežju X v sedmih urah dobila kar 102.000 všečkov, je bila lažna. Rihanne ni bilo na dogodku, fotografija pa je bila ustvarjena s pomočjo umetne inteligence.

Letošnje Met Gale se prav tako ni udeležila pevka Katty Perry, a so ji vseeno vsi pisali, kako čudovita je. Med njimi njena mama. “Nisem vedela, da si šla na Met Galo. Kako čudovita obleka,” ji je med drugim napisala v sporočilu. Pevka ji je odgovorila: “Mama, tudi ti si nasedla umetni inteligenci, pazi!” Katy Perry je nato fotografijo sama objavila še na svojem profilu na Instagramu in zapisala, da se prireditve ni mogla udeležiti, ker je delala.

Prav tako ponarejena je bila fotografija Due Lipe. Od drugih dveh se je razlikovala v tem, da ni bila “posneta” na rdeči preprogi, temveč drugod. Fotografijo so naknadno z omrežja X izbrisali.

deepfake due lipe
Lažna fotografija Due Lipe (Foto: posnetek zaslona/X/@DUASMOKER)

Pevka se je kasneje res udeležila prireditve in njena obleka ni bila niti podobna tisti, ki jo je ustvarila umetna inteligenca.

dua lipa na met gali
Dua Lipa na Met Gali 2024 (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje