V Španiji aretirali “enega najbolj iskanih srbskih zločincev”

Svet 06. Maj 202412:42 9 komentarjev
Aretacija iskanega srbskega zločinca
Foto: Zajem zaslona/nova.rs

Španska policija je sporočila, da je aretirala člane hudodelske združbe, ki jo je vodil "eden najbolj iskanih srbskih zločincev", za katerim je Srbija leta 2021 razpisala mednarodno tiralico. Skupino so odkrili, ko so pet Srbov po fizičnem napadu rivalske hudodelne združbe s hudimi poškodbami sprejeli v bolnišnico v Malagi.

V Malagi, Madridu in Barceloni so španski policisti v veliki policijski akciji v treh mestih aretirali 11 osumljencev, od katerih je večina državljanov Srbije. Osumljeni so preprodaje prepovedanih drog, ugrabitev, ropov, nedovoljene posesti orožja in ponarejanja listin.

Med drugim so aretirali vodjo hudodelske združbe, za katerim je Srbija razpisala mednarodno tiralico in ki velja za “tarčo velikega pomena”, piše nova.rs. Iz Srbije je pobegnil leta 2021 in je bil zadnja tri leta eden najbolj iskanih srbskih zločincev, je sporočila španska policija.

Španska nacionalna policija sicer identitete aretiranega ni razkrila, tudi španski in srbski mediji imena ne navajajo.

Preiskava se je po navedbah španskih medijev začela januarja lani, ko so policisti izvedeli, da je bilo pet srbskih državljanov sprejetih v bolnišnico v Malagi zaradi hudih strelnih ran. Ugotovili so, da je nekdo napadel hišo, v kateri so živeli, ter jih vklenil in brutalno pretepel. Huje poškodovani Srbi niso želeli sodelovati s policijo.

Policisti so v hiši našli veliko krvi, pištole in predmetov, s katerimi so jih mučili, piše nova.rs. Naposled so ugotovili, da sta se sprla dva rivalska klana iz Srbije.

Po poročanju španskih medijev so osumljenci odpotovali v Malago na Costa del Sol, da bi napadli rivalski klan. Tekmece naj bi opazovali celo z droni. Najeli so tri hiše v Malagi in več avtomobilov, ki so jih uporabljali med pripravami. Pri napadu na rivalski klan je sodelovalo osem ljudi.

Kot poroča spletna stran Elespanol, so španski policisti aretacijo izvedli takoj, ko so ugotovili, da so se člani klana vrnili v Malago. V akciji, v kateri so aretirali srbskega ubežnika in njegovega najtesnejšega sodelavca, so opravili preiskave v sedmih hišah: petih v Malagi, eni v Madridu in eni v Barceloni, pri čemer sta bili odkriti dve pištoli z izbrisano serijsko številko. Zasegli so več kot sto nabojev, sedem ponarejenih osebnih izkaznic, dron in 16.000 evrov v gotovini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje