Madagaskarski minister po nesreči helikopterja plaval 12 ur

Svet 22. Dec 202109:04 > 10:19 0 komentarjev
Serge Gelle
Ministère de la Défense Nationale Madagascar/TWITTER

Serge Gelle, minister, pristojen za policijo na Madagaskarju, je po nesreči helikopterja 12 ur preživel v morju, preden se mu je uspelo rešiti. Nesreča se je zgodila med iskalno akcijo, ko so iskali preživele po nesreči ladje, na kateri je umrlo vsaj 19 ljudi.

“Ni še prišel moj čas,” je dejal izmučeni minister, pristojen za policijo na Madagaskarju, Serge Gelle, potem ko se mu je po 12 urah uspelo rešiti iz morja pri mestu Mahambo. Helikoptersko nesrečo sta preživela tudi dva policista v helikopterju.

Zakaj je helikopter strmoglavil v ocean, ni znano, poroča BBC. Kot je dejal Gelle, je bil v morju skoraj 12 ur. Dejal je, da ni poškodovan, le nekoliko ga je zeblo.

“Želim le, da posnetek vidijo moja družina, prijatelji in člani vlade. Sem živ in zdrav,” je v posnetku dejal Gelle, ki je ministrski stolček zasedel avgusta. Pred tem je tri desetletja deloval v policiji.

Ladja nezakonito prevažala 130 potnikov

Gelle je v ponedeljek s helikopterjem odletel na iskalno akcijo, potem ko je potonila ladja z več ljudmi na krovu. Ladja ni bila registrirana kot potniška, ampak tovorna, na krovu pa je nezakonito prevažala 130 potnikov.

Po zadnjih podatkih je na ladji, ki je potonila v ponedeljek, umrlo najmanj 19 ljudi. Predsednik države Andry Rajoelina je vsem svojcem izrekel sožalje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!