Mama umrla v strelskem napadu, oče zaradi infarkta; zdaj zbirajo denar za otroke

Svet 30. Maj 202214:33 0 komentarjev
Irma in Joe Garcia
Jamie and Debra Austin/GoFundMe/CNN

Z zbiranjem sredstev na spletu za otroke Irme Garcia – učiteljice, ki je umrla v streljanju v šoli v Uvaldeju v Teksasu, in Joeja Garcie – njenega moža, ki je nekaj dni pozneje umrl zaradi srčnega infarkta, so do zdaj zbrali več kot 2,5 milijona dolarjev.

Irma Garcia je bila žena, mati štirih otrok, sestrična, sestra, hči, teta in čudovita oseba. Dobesedno bi naredila vse za vsakogar … brez vprašanj,”  je zapisala Debra Austin, njena sestrična, na spletni strani GoFundMe, na kateri je zagnala kampanjo za Irmino družino. “Rada je imela otroke iz svojega razreda in umrla je, ko jih je poskušala zaščititi.”

S kampanjo je želela zbrati 10.000 dolarjev (9.300 evrov). “Sto odstotkov izkupička bo šlo družini Garcia za različne stroške,” je pojasnila Austin. V nedeljo popoldne so s 46.400 različnimi donacijami zbrali 2.593.860 dolarjev (2,4 milijona evrov). John Martinez, nečak Irme Garcia, je tudi sam na strani GoFundMe zagnal kampanjo za družino pokojnega para in zbral več kot 500.000 dolarjev (464.000 evrov). Ta sredstva je dodal denarju, ki ga je zbirala Debra Austin.

Irma Garcia je kot učiteljica delala 23 let. V torek jo, tako kot njeno kolegico Evo Mireles in 19 otrok, ubil 18-letni strelec. To je bilo najbolj smrtonosno streljanje v šoli v ZDA v skoraj desetih letih. Njen mož Joe Garcia je dva dni pozneje umrl zaradi srčnega napada, ki ga je družina para pripisala zlomljenemu srcu. Irma in Joe sta bila par od srednje šole, je dejal Martinez v akciji zbiranja sredstev. “Resnično verjamem, da je Joe umrl zaradi zlomljenega srca, da je bila izguba ljubezni njegovega življenja, ki je trajala več kot 25 let, enostavno preveč zanj,” je zapisala Austin po Joejevi smrti.

Za sabo sta pustila štiri otroke: Cristiana, Joseja, Lyliano in Alysandro. Njuni otroci so se v četrtek zvečer udeležili maše v katoliški cerkvi Svetega srca v Uvaldeju, po navedbah CNN-ove podružnice WFAA. “Bila sta človeka, ki sta hodila v cerkev, vedno pripravljena pomagati, vedno sta se trudila nekaj storiti za skupnost – ne samo za svoje otroke,” je za WFAA povedal duhovnik Eduardo Morales. “Upam, da si bomo zapomnili, kako velikodušna sta bila.”

Podobno ju je opisala tudi Austin. “Joe in Irma sta bila neverjetna človeka in najbolj ljubeča starša, kar smo jih poznali. Zelo sta bila ponosna na svoje otroke,” je dejala Austin. “Ne da se opisati z besedami, kako močno sta bila ljubljena in kako ju pogrešamo. Še enkrat hvala v imenu družine.”

Avtorica: Zoe Sottile/CNN

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!