Mariborski učiteljici, ki zanika virus, izročili odpoved pogodbe o zaposlitvi

Slovenija 24. Sep 202119:14 > 19:58 0 komentarjev
Učilnica
Srdjan Živulović/Bobo

Učiteljica mariborske Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta, ki je prek videoposnetka nagovarjala starše, naj otrok ne pošiljajo v šolo, češ da je ta "režimska" in "fašistična" ter, med drugim, da otroke v šolah "obsevajo", je prejela odpoved pogodbe o zaposlitvi, piše časopis Večer. 

A besede, pozivi učiteljice, ki jih je širila tudi po družbenih omrežjih, niso bili razlog za odpustitev. Mariborska učiteljica je prejela odpoved delovnega razmerja, ker kot zaposlena učiteljica ni izpolnjevala nobenega od pogojev PCT, ki so obvezni za delo v šolskem prostoru, in v zaprtem prostoru ni nosila maske, še navaja Večer.

Mariborski učiteljici so najprej dvakrat pozvali, naj se testira za koronavirus, nato pa ji je vodstvo šole izreklo prepoved opravljanja dela zaradi nespoštovanja odloka in zoper učiteljico je stekel disciplinski postopek. Ob vročitvi odpovedi delovnega razmerja je začel teči 15-dnevni odpovedni rok, učiteljica pa se je po poročanju medijev sklicevala na neustavnost odloka

Podpora Mestne občine Maribor in ministrstva

Iz okrožnice ministrstva za izobraževanje izhaja, da neupravičena odklonitev testiranja predstavlja kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in delodajalec lahko v skrajnem primeru kršilca tudi odpusti. Na OŠ Franca Rozmana – Staneta tako sledijo predvidenim postopkom. Vodstvo šole podpirata tudi Mestna občina Maribor in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Mariborska učiteljica nasprotuje ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa. Sodeluje v Gibanju Osveščeni prebivalci Slovenije, ki pod vodstvom Ladislava Trohe nasprotuje cepljenju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!