Policija našla telefon pogrešanega 27-letnega Splitčana

Črna kronika 11. Jan 202216:55 > 17:02 2 komentarja
Pogrešani Matej Periš
Jelena Bokun/N1

Iskanje pogrešanega Splitčana Mateja Periša, ki je izginil v noči na silvestrovo v Beogradu, se nadaljuje. Po poročanju srbskih medijev naj bi policisti zdaj končno našli njegov mobilni telefon. V Beograd je prispela hrvaška policija, ki se je seznanila z dosedanjim delom srbskih kolegov.

27-letni Matej Periš je v Beogradu izginil pred 12 dnevi. Iskali so ga na kopnem in v vodi, s psi, droni ter termovizijskimi kamerami. A do zdaj neuspešno.

Zdaj je policija, tako poročajo srbski mediji, našla Perišev telefon v bližini otoka ob sotočju Save in Donave. A to še ne pomeni, da je na tem mestu tudi Periševo truplo, poročajo srbski mediji. Telefon je lažji in zato lebdi. Obstaja tudi možnost, da je pogrešani Hrvat telefon odvrgel.

Oče pogrešanega Mateja Nenad Periš je sicer za hrvaški Dnevnik dejal, da informacij o najdbi mobilnega telefona nima. “Včeraj sem bil pri beograjski policiji, tam so bili tudi srbski minister za notranje zadeve Aleksandar Vulin in predstavnika hrvaške kriminalistične policije. Obvestili so me o vseh postopkih,” je povedal oče.

Hrvaška policija je v Beograd prispela v ponedeljek in se seznanila z dosedanjim delom srbskih kolegov.

Matej Periš: posnetki nadzorne kamere
Posnetki nadzorne kamere

Kaj se je zgodilo?

27-letni Matej Periš je neznano kam izginil 31. decembra. S prijatelji se je zabaval v nočnem klubu Gotik v Beogradu. Glede na posnetke nadzornih kamer je ponoči okoli 1.40 brez jakne zapustil nočni klub in se odpravil v smeri reke Save.

Mediji so objavili posnetke pogrešanega Mateja Periša, ki teče po ulicah mesta in poskuša odpreti vrata taksija, a neuspešno. Taksist je povedal, da pogrešanega ni sprejel, saj je že imel stranke. Zaokrožil je tudi posnetek plavalca v Savi, a okoliščine nastanka tega posnetka še niso znane.

Kar nekaj prahu je sprva dvignila informacija, da naj bi prijatelji izginotje prijavili šele popoldne. A zdaj je policija potrdila informacijo, da so prijatelji izginotje Periša prijavili že ob 10. uri. Policisti so jim naročili, naj ga iščejo v bolnišnicah, a ker ga tam niso našli, so se popoldne vrnili na postajo.

Največjo težavo predstavljajo številne informacije, ki v javnost pritekajo s strani srbskih tabloidov, a so večkrat popolnoma nepreverjene ali celo izmišljene. Njegov 29-letni kolega iz Splita, ki z njim že dve leti dela kot skiper, je za srbske tabloide dejal, da “histerično proizvajajo enormno količino lažnih novic”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje