McDonald’s po Rusiji zapušča tudi Belorusijo. Lukašenko: Hvala bogu!

Svet 18. Nov 202219:48 > 22:31 0 komentarjev
Okusno in pika
PROFIMEDIA

Priljubljena veriga hitre prehrane McDonald's po Rusiji zapušča še Belorusijo. V naslednjih dneh bo beloruske restavracije McDonald's prevzela ruska veriga hitre prehrane. Predsednik Aleksander Lukašenko je odhod ameriške verige pospremil z navdušenjem.

Po tem, ko se je McDonald’s že umaknil iz Rusije, se z naslednjim tednom umika še iz Belorusije. Potezo ameriške verige hitre prehrane je z navdušenjem sprejel beloruski predsednik Aleksander Lukašenko.

“Hvala bogu, da odhaja,” se je na odhod odzval Lukašenko. Dodal je, da bodo sami narediti to, kar je doslej delal McDonald’s. “Tudi mi znamo prerezati kruh, dati vanj kos mesa, list solate in krompirček,” je dejal beloruski predsednik.

Tako kot v Rusiji bo tudi v Belorusiji restavracije McDonald’s prevzela veriga ruske hitre prehrane “Okusno in pika”. Slednje so potrdili tudi v ameriški verigi hitre prehrane.

Prve restavracije ruske verige hitre prehrane “Okusno in pika” so se v Rusiji pojavile 12. junija in tako nadomestile McDonald’s, ki je državo zapustil zaradi ruske invazije na Ukrajino. Rusijo so sicer zapustile tudi nekatere druge znamke, kot so Coca-Cola, H&M in Ikea.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!