Med rutinsko kontrolo v Nemčiji ustrelili policista, poteka lov na storilce

Svet 31. Jan 202212:42 0 komentarjev
V Nemčiji ustreljena policista
Profimedia

Na zahodu Nemčije sta bila zgodaj zjutraj med rutinskim nadzorom prometa ustreljena policista. Storilca še iščejo.

Ob 4.20 zjutraj sta policist in policistka ustavila vozilo v nemškem kraju Kusel, ki je v zvezni deželi Porenje-Pfalško. A rutinska kontrola se je končala tragično – 29-letni policist in 24-letna policistka sta bila ustreljena. Slednja še ni končala šolanja na policijski akademiji.

Storilec ali storilci so pobegnili in ju še vedno iščejo. Ceste v bližini ostajajo zaprte, policija pa je ljudi pozvala, naj ne pobirajo štoparjev. Vsaj eden izmed osumljencev je po njihovih informacijah oborožen.

Podrobnosti tragičnega dogodka so še nejasne. Ker za zdaj še ni opisa napadalcev, vozila ali smeri, v katero so pobegnili, policija ne pozna motiva.

Nemški tabloidni časopis Bild poroča, da sta se policista javila po radiu. V prvem sporočilu sta dejala, da sta ustavila sumljivo vozilo in v prtljažniku odkrila nekaj sumljivega. Drugo sporočilo je sledilo malo zatem: “Streljajo na naju!” Po tem se je povezava prekinila. Ko so prišle okrepitve, je bila policistka že mrtva, njen kolega pa je umrl kmalu zatem.

V Nemčiji ustreljena policista
Profimedia

Sabrina Kunz, vodja policijskega sindikata, je dejala, da so v mislih s sorodniki in kolegi pokojnih policistov. “Živimo nočno moro vsakega v policijski sili,” je dejala in dodala, da je v šoku zaradi tega, kar se je zgodilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!