Medtem ko je avto brzel po avtocesti, je voznica tesle mirno spala

Svet 23. Feb 202310:39 1 komentar
tesla
KTLA 5/YouTube

Voznica tesle je med vožnjo po avtocesti za volanom zaspala. Spečo voznico je opazil par v sosednjem avtomobilu, prebuditi jo je poskušal s hupanjem. Vendar je bil pri tem neuspešen.

Med vožnjo po avtocesti v Južni Kaliforniji v ZDA je voznica tesle spala za volanom. Dogajanje je posnel drug voznik.

Kiki Dolas in njen partner sta med vožnjo domov v Las Vegas na sosednjem pasu opazila spečo voznico. “Partner mi je rekel: ‘Mislim, da spi.’ Takoj sem pogledala v avto,” je opisala dogajanje. Ko sta se približala tesli, sta neuspešno skušala prebuditi spečo voznico, poroča KTLA5.

Avtomobilu sta sledila 15 minut in trobila. Ker se voznica ni zbudila, sta poklicala na policijo in prijavila dogodek. “Imela je sončna očala, bila je zgrbljena. S hupanjem sva poskušala pritegniti njeno pozornost. Voznica bi lahko imela zdravstvene težave. Ker nama ni uspelo pritegniti njene pozornosti, promet pa je postajal čedalje gostejši, sva poklicala 911,” je povedala Kiki Dolas.

Po poročanju KTLA5 je policija voznico prestregla dve minuti po klicu, voznica pa je bila budna.

To pa ni prvi tovrstni incident. Tako so spečega voznika na avtocesti opazili že leta 2019. “To je nezakonito. Vozniki morajo biti pozorni na promet in trezni, da lahko prevzamejo nadzor nad vozilom,” je povedal policist Mike Lassig.

Teslo zaradi nepravilnosti pri avtonomni vožnji preiskuje tudi ameriška uprava za varnost v cestnem prometu. Podjetje na spletni strani navaja, da njegovi avtomobili ne morejo voziti sami. Strokovnjaki opozarjajo, da sistem za avtonomno vožnjo v mnogih primerih lahko vozi sam, a dela napake. To priznava tudi direktor Tesle Elon Musk. “Ne trdimo, da je avto pripravljen voziti brez voznika za volanom,” je dejal lani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje