Mehiške oblasti med iskanjem pogrešanih turistov našle tri trupla

Svet 04. Maj 202414:46 0 komentarjev
Najdba trupel v mehiški zvezni državi Baja California
Foto: PROFIMEDIA

V mehiški zvezni državi Baja California so našli tri trupla, ki jih povezujejo z izginotjem dveh Avstralcev in Američana, pogrešanih od prejšnjega tedna. Območje je sicer poznano zaradi mamilarskih kartelov.

V mestu Santo Tomas na Kalifornijskem polotoku v mehiški zvezni državi Baja California so po navedbah ameriške zvezne agencije (FBI) našli tri trupla, ki jih povezujejo z izginotjem dveh Avstralcev in Američana. Z območja, ki je poznano zaradi mamilarskih kartelov, so pogrešani izginili prejšnji teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mehiške oblasti so trupla odkrile v plasti blata pod previsno steno nedaleč stran od Tihega oceana. FBI je potrdila odkritje trupel, a identitete preminulih ni razkrila.

Po navedbah AFP bi lahko bila trupla povezana z izginotjem treh turistov, ki so v bližino mesta Ensenada na severozahodu Kalifornijskega polotoka pripotovali prejšnji teden, a po besedah matere izginulih bratov nikoli niso prispeli do njihove nastanitve.

Mesto Santo Tomas, kjer so odkrili trupla, je od Ensade oddaljeno približno 45 kilometrov.

Po navedbah oblasti v zvezni državi Baja California v zvezi z izginotjem preiskujejo tri mehiške državljane. Mehiški preiskovalci sodelujejo z FBI in avstralskim konzulatom.

Območje Kalifornijskega polotoka, ki je priljubljen zlasti med deskarji, je znan po nasilnih izgredih mamilarskih kartelov in kriminalnih tolp.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!