Meloni suspendirala poslanca, ki je na zabavo prinesel pištolo

Svet 04. Jan 202417:05 0 komentarjev
Emanuele Pozzolo
Emanuele Pozzolo (Foto: PROFIMEDIA)

Predsednica italijanske vlade Giorgia Meloni je po strelskem incidentu iz njene stranke Bratje Italije suspendirala poslanca Emanueleja Pozzola. Pozzolo je novoletno zabavo prinesel pištolo, med zabavo pa je strel iz pištole lažje poškodoval 31-letnika. Poslanec vztraja, da ni streljal on.

Meloni je na svoji tradicionalni novinarski konferenci ob koncu leta, ki jo je zaradi bolezni prestavila na januar, izrazila razočaranje nad ravnanjem poslanca.

Priznala je, da okoliščin ne pozna v celoti, a je kljub temu opozorila, da lastnik orožja ni ravnal odgovorno. Primer je predala strankarski komisiji, poslanec pa bo do odločitve komisije suspendiran iz stranke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poudarila je, da kaj takšnega ni sprejemljivo za nobenega Italijana, “kaj šele poslanca, kaj šele poslanca Bratov Italije”. Glede tega nameravam biti stroga, kot vidite, je dodala.

Italijanska premierka Meloni se na dogodek še ni odzvala
(Foto: PROFIMEDIA)

Kaj se je dogajalo na zabavi?

31-letnik, ki je bil ranjen, je zet zaposlenega pri državnem sekretarju za pravosodje Andrei Delmastru, ki je silvestroval s Pozzolom. Pozzolo je nekaterim udeležencem zabave pokazal svojo pištolo, za katero ima dovoljenje, nato pa se je sprožil strel. Moški je bil lažje ranjen v nogo in so ga oskrbeli v bližnji bolnišnici.

Tožilci so medtem že sprožili preiskavo incidenta in preučujejo morebitne primere poškodbe iz malomarnosti ali nepravilnosti glede ravnanja z orožjem. Zasegli so tudi orožje, ki je sicer veliko kot vžigalnik, in naboj. Pozzolo sicer vztraja, da ni streljal on in da se je strel sprožil po nesreči.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!