Miami Surfside: nadzorovano porušili preostanek stanovanjske zgradbe

N1 video 05. Jul 202107:50 > 08:48 0 komentarjev

Z razstrelivom so nadzorovano porušili preostanek stanovanjske stavbe v kraju Miami Surfside. Po zrušitvi bodo reševalci nadaljevali iskanje pogrešanih oseb.

Potem ko se je 12-nadstropna stanovanjska zgradba v mestu Miami Surfside na Floridi pred desetimi dnevi delno porušila, so z razstrelivom nadzorovano porušili preostanek stavbe.

Pod ruševinami so do zdaj našli 24 trupel, 121 ljudi je še vedno pogrešanih, z rušenjem preostanka stavbe pa se je pristojnim mudilo zaradi približujoče se tropske nevihte Elsa, ki jo bosta spremljala močan veter in deževje ter bo floridsko obalo predvidoma dosegla jutri.

Prebivalce soseske so prosili, naj pred nadzorovano eksplozijo in po rušenju stavbe Champlain Towers South ostanejo doma ter imajo vrata in okna zaprta. Reševalci bodo po zrušenju nadaljevali iskanje žrtev. Med potrjeno umrlimi so tudi otroci, piše ameriški CNN.

Miami Surfside Miami Surfside
Marco Bello/REUTERS
Miami Surfside Miami Surfside
Marco Bello/REUTERS
Miami Surfside Miami Surfside
Marco Bello/REUTERS
Miami Surfside Miami Surfside
Marco Bello/REUTERS
Miami Surfside Miami Surfside
Shannon Stapleton/REUTERS

Spomnimo, stanovanjski kompleks s približno 130 stanovanjskimi enotami se je iz še vedno nejasnih razlogov zrušil 24. junija. Prebivalci stanovanj, ki jih zrušitev ni prizadela, so se po navedbah CNN morali evakuirati, ne da bi imeli možnost s seboj vzeti svoje imetje.

Pretekli konec tedna sta bili v bližini preventivno izpraznjeni še dve stanovanjski stavbi: 3-nadstropna stanovanjska zgradba s 24 bivalnimi enotami (Miami Beach) in stavba Crestview Towers s 156 bivalnimi enotami (North Miami Beach).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!