Močna eksplozija v beograjski tovarni, v okolici popokale šipe na oknih

Svet 23. Nov 202116:34 > 17:02 0 komentarjev
Eksplozija Beograd
N1 Srbija

V Beogradu je malo po 14. uri odjeknila močna eksplozija, v nebo pa se je dvigal velik oblak belega dima. Po prvih informacijah je eksplodiralo v tovarni, ki se ukvarja z raketnim programom, na stanovanjskih hišah v okolici pa so popokale šipe na oknih. Najmanj dve osebi sta umrli, 16 jih je ranjenih, nekaj pa jih je še pogrešajo.

Eksplozija se je zgodila v tovarni EdePro v predmestju Beograda, kjer se ukvarjajo z izdelavo raket za obrambo proti toči. Po prvi močni eksploziji je sledilo še nekaj manjših. Nad naseljem Leštane se je dvignil gost in velik bel oblak dima, po poročanju srbskega N1 pa so na okoliških hišah popokale šipe na oknih.

Najmanj dve osebi izgubili življenje

Po prvih podatkih sta najmanj dve osebi izgubili življenje, 16 pa jih je poškodovanih. Ti naj bi imeli predvsem opekline. V času eksplozije je bilo v tovarni okrog 40 zaposlenih. Na območje je bilo poslanih več gasilskih vozil, policija pa je zaprla okolico tovarne in preusmerja promet.

Po prvih informacijah je eksplodiralo v delu tovarne, kjer je bilo 500 raket s 30 kilogrami razstreliva.

V tovarni EdePro se je podobna eksplozija že zgodila pred 13 leti, ko so bili poškodovani trije delavci. Takrat se je nesreča zgodila na oddelku, ki se ukvarja s polnjenjem raket.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!