Morski pes napadel plavalca v Španiji: “Nisem imel časa, da bi se ustrašil”

Svet 20. Avg 202318:14 0 komentarjev
Modri morski pes
Fotografija je simbolična. (PROFIMEDIA)

V Španiji je morski pes napadel plavalca in ga ugriznil v stopalo. Šlo naj bi za domačina, ki je nato sam poiskal zdravniško pomoč.

V španskem kraju Oliva, le slabo uro vožnje od Valencie, je morski pes napadel plavalca. Napad se je zgodil v plitvi vodi plaže Rabdells, napadeni plavalec pa je bil domačin.

Ta je v pogovoru za španski medij Las Privincias povedal, da je pred napadom videl “senco”. “Nisem imel časa, da bi se ustrašil,” je dodal. “Ko sem opazil, da iz mene teče kri, sem šel v morje, da ne bi vznemiril drugih na plaži”, njegove besede povzema Independent.

Plavalec je nato sam odšel do najbližje zdravstvene postaje, od koder so ga prepeljali v zdravstveni center Oliva, kjer so mu oskrbeli poškodbo na stopalu in mu dali injekcijo proti tetanusu, še piše časopis.

“Dezorientiran” morski pes

Španski časopis Majorca Daily Bulletin poroča, da se je morski pes plitvini tako nevarno približal, ker je postal “dezorientiran”.

Morski biolog družbe Oceanografic Jaime Penadés je ob tem za medij pojasnil, da človek ni del prehrane morskega psa. Ob tem je poudaril tudi, da taki napadi morskih psov niso pogosti in jih zato ne bi smeli poveličevati. “Te vrste od nas ne želijo nič, iščejo ribe, ne pa ljudi,” je dodal.

Analiza ugriza, ki ga je morski pes pustil na plavalcu, je pokazala, da je šlo za modrega morskega psa, ki so ga v Španiji to poletje že večkrat opazili. Na tem območju pa je to prvi tak napad po letu 2016.

Leta 2022 so po vsem svetu zabeležili 57 primerov napadov morskih psov, kar je manj kot leta prej: v povprečju so med obdobjem 2017–2021 zabeležili 70 incidentov letno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!