Mošeja ob afganistanskem notranjem ministrstvu prizorišče smrtonosnega napada

Svet 05. Okt 202220:13 > 20:46
Kabul
Foto: Ali Khara/REUTERS

V bombnem napadu na mošejo, ki naj bi se nahajala znotraj kompleksa afganistanskega notranjega ministrstva v Kabulu, so bile danes ubite najmanj štiri osebe, še 25 ljudi je ranjenih, je sporočila ena od tamkajšnjih bolnišnic in dodala, da so očividci videli moškega, ki se je razstrelil v samomorilskem napadu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Italijanska nevladna organizacija Emergency, ki upravlja omenjeno bolnišnico, je sprva poročala, da so po bombnem napadu sprejeli 20 moških bolnikov, od katerih sta bila dva “mrtva ob prihodu”.

“Število prispelih ranjenih se je povečalo in poročali so, da so videli moškega, ki je razstrelil napravo,” je dejal direktor nevladne organizacije za Afganistan Dejan Panic.

Po navedbah bolnišnice in lokalnih medijev se mošeja nahaja znotraj kompleksa notranjega ministrstva, kar pa je tiskovni predstavnik afganistanskega notranjega ministrstva Abdul Nafi Takor že zanikal.

Poudaril je, da je eksplozija odjeknila v mošeji blizu notranjega ministrstva in dodal, da je preiskava dogodka v teku. Ob tem pa ni navedel števila žrtev niti točne razdalje med ministrstvom in mošejo, navaja AFP.

Gre za še enega v nizu napadov v afganistanski prestolnici, ki jo je minuli petek pretresel samomorilski napad na šolo v zahodnem Kabulu, v katerem je umrlo več kot 50 ljudi, od tega več kot 40 deklet in mladih žensk. Odgovornosti za ta napad za zdaj ni prevzel še nihče.

Po vrnitvi talibanov na oblast avgusta lani se je v Afganistanu zgodilo več smrtonosnih napadov. Odgovornost za nekatere, med drugim za septembrski bombni napad v bližini ruskega veleposlaništva v Kabulu, je prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država (IS), s katero so talibani že dolgo v sporu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar