Moški na božični večer v zavetišču pustil več kot 800 papig

Svet 28. Dec 202107:39 > 08:03 0 komentarjev
Papiga
Facebook/Detroit Animal Welfare Group (DAWG)

Zavetišče v Detroitu je med božičnimi prazniki prejelo 836 papig, ki jih je tam odložil lastnikov sin. Kot so zapisali na svoji Facebookovi strani, so bili nad pošiljko šokirani, a živali niso zavrnili, saj naj bi bile stisnjene v neprimernih kletkah in so se dušile. Po veterinarskem pregledu bodo živali dali v posvojitev.

Zavetišče za živali v Detroitu je objavilo zapis, v katerem so pojasnili izvor papig, ki jih je k njim prinesel lastnikov sin. “Papige so bivale v nezdravih razmerah in neodgovornost lastnika nas jezi, vendar jih nismo zavrnili, saj so bile ptice ob prihodu stisnjene v kletkah in so se dušile,” so zapisali. V prvi pošiljki je lastnikov sin najprej odložil 497 papig, pozneje pa še 339. “Bili smo v šoku, a jih nismo smeli zavrniti,” so ob tem dodali.

Direktorica zavetišča Kelly LeBonty je za tamkajšnje medije pojasnila, da ji je lastnikov sin dejal, da je oče sprva nameraval vzrejati le nekaj ptic. “Ko smo jih dobili, so se ptice v kletkah komaj gibale,” je pojasnila. Papige bodo po veterinarskem pregledu ponudili v posvojitev. Številni so že priskočili na pomoč in zavetišču darovali kletke, hrano in pomoč pri njihovi oskrbi.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!