Moški v Bosni ubil tri osebe, umor bivše žene v živo prenašal na Instagramu

Svet 11. Avg 202314:51 > 20:11 0 komentarjev
Policija BiH
Foto: N1

V mestu Gradačac v Bosni in Hercegovini je stekla obsežna policijska akcija zaradi moškega, ki je ubil tri osebe, posnetek umora ene od žrtev – svoje nekdanje žene – pa objavil na družbenem omrežju Instagram. Storilec, sicer stari znanec policije, je storil samomor.

V mesto Gradačac v Bosni in Hercegovini so v petek prispele številne policijske enote in iskale moškega, poroča N1 Sarajevo. Ta je s strelnim orožjem ubil nekdanjo ženo in posnetek umora objavil na svojem Instagramovem profilu. Posnetek si je ogledalo več kot 12.000 ljudi.

Šlo je za Nermina Sulejmanovića, bodybuilderja in inštruktorja fitnesa, ki naj bi bil povezan z eno od kriminalnih skupin za tihotapljenje droge.

S pištolo je poleg bivše žene ubil še dva moška, sicer turška državljana – očeta in sina, na različnih lokacijah v Gradačcu pa je ranil še policista ter moškega in žensko. Slednja naj bi bila mati umorjenih turških državljanov.

Vse žrtve razen policista so bile izbrane načrtno. Po pisanju Klix.ba naj bi bil storilec z žrtvami v sporu in naj bi jih umoril iz maščevanja.

Sulejmanović je bil več ur na begu, v tem času pa se je še večkrat v živo oglasil prek Instagrama. Našli in obkolili so ga v okolici Gradačca.

Po tem, ko je bil najden in preden mu je bila odvzeta prostost, je storil samomor.

Med iskalno akcijo so bili vhodi in izhodi v mesto ter iz njega blokirani, na terenu pa so bile poleg policije tudi posebne enote. Po poročanju N1 Sarajevo so prebivalci mesta prestrašeni in so se po tem, ko so izvedeli, kaj se je zgodilo, zatekli v svoje domove.

Poleg preprodaje prepovedanih substanc Sulejmanovićeva kartoteka obsega tudi ogrožanje varnosti, napad na policista in fizične napade, zaradi česar bi po mnenju bosanskega kriminologa Sandija Dizdarevića tragični napad lahko predhodno preprečili.

Več ljudi se je zvečer zbralo na miroljubnih protestih v Sarajevu in Mostarju, kjer so opozarjali javnost na problem femicida v državi. Pozvali so k strogem kaznovanju storilcev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!