Most na Krk bo dobil fizično varovanje dan in noč

Novice 17. Feb 202216:23 1 komentar
krški most, otok krk
PROFIMEDIA

Upravljavec hrvaških avtocest (Hac) bo za nadzor Krškega mosta najel tri varnostnike, ki bodo most varovali 24 ur na dan, sedem dni na teden.

Hac bo most začel nadzorovati aprila letos, za to pa bo namenil okoli 850.000 kun ali 110.000 evrov letno, poroča Večernji list. Trije varnostniki, ki bodo izmenično varovali Krški most, bodo imeli opremljene delovne prostore z gretjem, elektriko, telefonom, toaletnimi prostori in sobo za preoblačenje.

Trojica varnostnikov bo varovanju mosta v 12 mesecih namenila skupno 26.280 ur, vsak od njih pa bo moral elektronsko evidentirati svoje prihode in odhode. Podjetje, ki bo zagotovilo varnostnike, bo moralo poskrbeti tudi za digitalni nadzor nad obvoznimi cestami, po katerih bodo varnostniki šli v obhod, in to v realnem času.

Krški most bo tako postal prvi in zaenkrat edini most na Hrvaškem, ki bo imel fizični nadzor. “Na drugih objektih državnega pomena, na katerih je vzpostavljeno tehnično varovanje, ni potrebe po fizičnem varovanju,” so za Večernji list sporočili s Haca. Krški most, ki že 42 let povezuje kopno z otokom Krk, spada med varovane objekte posebnega državnega pomena, ki jih je po zakonu treba varovati z namenom preprečevanje protipravnih dejanj. Ker na Krškem mostu ni naprav in opreme, ki bi omogočala tehnično varovanje, pa je zato treba zagotoviti fizično varovanje, so še pojasnili v Hacu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje