Musk bo odpustil 200 zaposlenih, ki so zbirali podatke za varno vožnjo po ulicah

Svet 30. Jun 202210:37 > 10:54 2 komentarja
Elon Musk
PROFIMEDIA

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla bo v Kaliforniji odpustil nekaj manj kot 200 zaposlenih, ki so se ukvarjali z beleženjem podatkov za avtonomno vožnjo Autopilot. Ti podatki so ključnega pomena za opolnomočenje sistemov umetne inteligence za reševanje zapletenih nalog, kot je varna vožnja po mestnih ulicah.

Tesla bo odpustila 200 delavcev, ki so skrbeli za označevanje podatkov in pomoč pri usposabljanju sistema umetne inteligence Autopilot, poročata Bloomberg in TechCrunch. Odpuščanje bo v Teslini pisarni v San Mateu v Kaliforniji, posloviti pa se bodo morali predvsem delavci, ki so bili plačani po urah.

Odpuščeni delavci so bili zadolženi za označevanje podatkov pri usposabljanju avtopilota v Teslinih vozilih. Med drugim so ugotavljali, ali je Teslin algoritem pravilno prepoznal znake ob cesti, prometne pasove, robnike in druge prometne signalizacije. To delo je bistveno za razvoj sistemov umetne inteligence, kot je Teslin Autopilot, vendar je nizko kvalificirano in slabo plačano. Mnoga podjetja so te oddelke raje preselila v manj razvite države s cenejšo delovno silo, poroča The Verge. Kdo bo opravljal njihovo delo, iz podjetja niso sporočili, vsaj del nalog pa bo prevzela ekipa v Buffalu.

Skupno imajo skoraj 100.000 zaposlenih

V pisarni v San Mateu je skupno zaposlenih 276 oseb, odpuščenih pa naj bi bilo 195 zaposlenih, preostale bodo premestili. Prvi mož Tesle Elon Musk je na začetku meseca napovedal, da bo podjetje zaustavilo zaposlovanje in odpustilo okrog 10 odstotkov zaposlenih, zaradi slabih napovedi glede ameriškega gospodarstva. Podjetje s sedežem v Austinu v Teksasu je imelo ob koncu lanskega leta po vsem svetu zaposlenih 99.920 ljudi. Na začetku letošnjega leta je Tesla v Berlinu odprla svojo prvo evropsko “gigatovarno”, v kateri je zdaj zaposlenih 3.000 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje