Muskov kaotični prevzem Twitterja: izgubili geslo za dostop do lastnega računa

Svet 12. Nov 202208:53 0 komentarjev
Twitter geslo
PROFIMEDIA

Prevzem Twitterja s strani Elona Muska ima v zadnjih nekaj tednih veliko podaljškov in novih zgodb. V zmedi, ki so jo spremljale napovedi o množičnih odpuščanjih in celo bankrotu podjetja, so se izgubili tudi podatki za vpis v račun Twitterja na njihovem omrežju.

Družbeno omrežje Twitter ima od konca oktobra novega lastnika, prevzem pa je zelo turbulenten. Lastnik je postal ameriški milijarder Elon Musk, sicer znan kot lastnik Tesle. Prevzem Muska pa spremljajo številne novice, da je bil posel speljan zelo kaotično in s številnimi napakami. Eno zadnjih razkriva Platformer, ki je od virov izvedel, da so se med prevzem izgubili vpisni podatki za uradni profil Twitterja na njihovem omrežju. Ekipa Twitterja je bila približno 12 dni brez dostopa do svojega računa, na njem pa od 13. oktobra niso objavili ničesar.

Množična odpuščanja, zaskrbljeni oglaševalci, svarila pred bankrotom

Musk je Twitter prevzel 28. oktobra in takoj odpustil celotno vodstvo podjetja. Kasneje je napovedal še veliko odpuščanje med zaposlenimi. Po nekaterih napovedih bi lahko delo izgubila polovica ekipe na Twitterju, vendar se je očitno Musk v svoji napovedi prenaglil, saj je vodstvo odpuščene delavce prosilo, naj se vrnejo v službo.

Novi prvi mož Twitterja med vsem dogajanjem poskuša pomiriti oglaševalce in jih prepričati, da njegov kaotični prevzem družbenega omrežja ne bo škodoval njihovim blagovnim znamkam. Večina od njih je namreč zaskrbljena, da bo Musk po prevzemu Twitterja preveč sprostil pravila moderiranja in na platformo vrnil nekatere uporabnike, ki so bili zaradi svojih spornih stališč in širjenja dezinformacij pred tem odstranjeni z omrežja.

V zadnjih dneh je namreč platforma doživela številne spremembe, med najbolj odmevnimi je vprašanje modrih kljukic, ki potrjujejo verodostojnost profilov. V pogovoru z oglaševalci je Musk povedal, da bo modra kljukica izginila, saj naj bi bila estetska nočna mora, vendar so funkcijo za zdaj začasno ukinili, poroča Bussines Insider.

Musk je za nakup Twitterja odštel 44 milijard ameriških dolarjev (približno 44 milijard in 251 milijonov evrov). Pred tem je po začetnih napovedih, da želi prevzeti Twitter in skorajšnjemu prevzemu potegnil ročno zavoro in želel odstopiti od posla. Po grožnji s sodnim postopkom si je nato še enkrat premislil in vseeno speljal nakupni proces.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!