Na Floridi ubili novinarja med poročanjem s prizorišča streljanja

Svet 23. Feb 202310:28 0 komentarjev
Strelec ZDA
REUTERS

Novinar lokalne televizije na Floridi je bil v sredo ubit med poročanjem s kraja predhodnega streljanja v predmestju Orlanda. 19-letni napadalec, ki naj bi zagrešil tudi prvo streljanje, v katerem je umrla ena oseba, je ob vrnitvi na kraj zločina ubil novinarja in devetletno deklico v eni od bližnjih hiš.

Šerifov urad okrožja Orange v ameriški zvezni državi Florida je po poročanju televizije FOX 35 sporočil, da so pridržali 19-letnega Keitha Mosesa, ki je v preteklosti že bil obravnavan zaradi več hujših kaznivih dejanj.

Šerif John Mina je povedal, da so se policisti popoldan odzvali na prijavo streljanja na istem območju, kjer so zjutraj odkrili truplo ženske, in dodal, da sta bila ustreljena novinar in snemalec televizije Spectrum News 13 v Orlandu. Mina je dodal, da je bil eden od njiju ubit, drugi pa ranjen.

Po streljanju na televizijsko ekipo je 19-letni osumljenec domnevno odšel do bližnje hiše in tam ustrelil mater in devetletno hčerko, ki je umrla.

Kot je dejal šerif, je bil Moses znanec ženske, ki je bila ubita v sredo zjutraj. Ostalih svojih žrtev naj ne bi poznal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!