Na hrvaškem zboru OneLife Rally, ki ga je organiziral Slovenec, poškodovan otrok

Svet 28. Jun 202311:49 0 komentarjev
OneLife Rally
Sportklub

Na druženju karavane OneLife Rally v Zagrebu, ki po podatkih policije ni bilo predhodno prijavljeno, je bil huje poškodovan otrok, je po poročanju dnevnik.hr sporočila tamkajšnja policija in razkrila do zdaj znane podrobnosti dogodka. 

V zagrebški soseski Blato se je v torek ustavilo približno 100 športnih avtomobilov karavane OneLife Rally, ki potuje iz Rima v Bukarešto. Zagrebški policisti so v torek ob 17.25 prejeli obvestilo, da je osebni avtomobil na parkirišču kraja, kjer se je mudila karavana športnih avtomobilov, zbil otroka. Policisti so potrdili, da se je nesreča zgodila na parkirišču, na katerem niso bili parkirani športni avtomobili.

Otroka so odpeljali v bližnji klinični center, je huje poškodovan, a zunaj smrtne nevarnosti, so sporočili policisti.

Kriminalistična preiskava o okoliščinah prometne nesreče poteka, je pa že znano, da nesreče ni zakrivil avtomobil, udeležen v karavani, ki se je je v torek v Zagrebu udeležilo 2.000 ljudi.

Je pa policija ugotovila identiteto organizatorja shoda, šlo je za 38-letnega Slovenca. Po ugotovitvah policije zbiranje ni bilo predhodno prijavljeno, čeprav se je na shodu zbralo veliko ljudi, med njimi starši z majhnimi otroki.

Šest avtomobilov izločili iz prometa

Policisti so po nesreči na kraju dogodka zaprli vstop za ljudi in avtomobile in ob tem izvedli nadzor voznikov, ki so zapuščali kraj dogodka.

“V nadzor smo vključili skupno 312 voznikov, pri 229 smo opravili test alkoholiziranosti,” so sporočili. Na izredni tehnični pregled so napotili šest vozil, tri vozila obiskovalcev in tri vozila udeležencev prireditve. “Vseh šest osebnih vozil je bilo po opravljenih tehničnih pregledih zaradi tehnične okvare izločenih iz prometa,” so še sporočili s policije.

Eden od njih je namreč vozil pod vplivom alkohola, na dveh avtomobilih ni bilo registrskih tablic, eden od pregledanih voznikov je vozil brez vozniškega dovoljenja, drug pa brez prometnega dovoljenja, ugotovitve policije še navaja dnevnik.hr.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!