Na Japonskem začeli prodajati reciklirane plenice

Svet 22. Apr 202418:12 0 komentarjev
otroške plenice
Foto: PROFIMEDIA

Japonsko podjetje je kot prvo na svetu začelo prodajati reciklirane plenice. Pri predelavi uporabljenih plenic so uporabili tehnologije sterilizacije, beljenja in čiščenja z ozonom.

Japonsko podjetje Unicharm je začelo prodajati prve “horizontalno” reciklirane plenice na svetu. V starajoči se državi upada povpraševanje po otroških plenicah, narašča pa povpraševanje po plenicah za starejše, piše Guardian.

Podjetje, ki ima sedež v prefekturi Kagošima, je v sodelovanju z lokalnimi oblastmi ta mesec začelo prodajati plenice za otroke in odrasle.

Plenice so opisali kot horizontalno reciklirane, saj so reproducirani izdelki enaki tistim, iz katerih so bili reciklirani. Podjetje navaja, da je uporabilo tehnologijo sterilizacije, beljenja, čiščenja z ozonom. Tako zagotavljajo, da reciklirane plenice nimajo neprijetnih vonjav in bakterij.

Reciklirane plenice je podjetje razvilo že leta 2022, do sedaj pa so se uporabljale v bolnišnicah in negovalnih ustanovah. “Stranke, ki so uporabljale te izdelke, so povedale, da so udobni in da se po občutku ne razlikujejo od običajnih plenic,” je navedlo podjetje. Izdelki, ki so sedaj dostopni tudi v prosti prodaji, so sicer nekoliko dražji od običajnih plenic za enkratno uporabo, še poroča Guardian.

Zaradi demografskih trendov na Japonskem upada povpraševanje po otroških plenicah. Prejšnji mesec je proizvajalec papirnatih izdelkov Oji Holdings sporočil, da bo še letos nehal izdelovati otroške plenice in namesto tega povečal proizvodnjo sanitarnih izdelkov za starejše ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!