Na Kitajskem strmoglavilo potniško letalo

Svet 21. Mar 202209:33 > 12:01 1 komentar
China Eastern Airlines
PROFIMEDIA

Na jugu Kitajske je strmoglavilo letalo družbe China Eastern Airlines, na katerem je bilo 132 ljudi, poroča kitajska državna televizija CCTV. 

Boeing 737-800 družbe China Eastern Airlines je ob 13.11 po lokalnem času vzletel iz mesta Kunming in je bil namenjen v mesto Guangdžov, kažejo podatki spletne strani FlightRadar24. Ob 14.22 je letalo na višini 983 metrov in pri hitrosti 376 vozlov izginilo z radarjev, poroča Reuters. Letalo bi moralo v mestu Guangdžov pristati ob 15.05.

Vzrok nesreče šest let starega letala še ni znan. Na krovu naj bi bilo 123 potnikov in devet članov posadke. Število žrtev še ni znano. Reševalci so že na poti proti kraju nesreče.

Kitajski mediji tudi poročajo, da je na kraju strmoglavljenja izbruhnil požar, z območja pa se vije dim.

Kot še piše Reuters, je varnost v kitajski letalski industriji v zadnjem desetletju med najboljšimi. Zadnja večja nesreča s smrtnimi žrtvami se je zgodila leta 2010, ko je strmoglavilo letalo družbe Henan Airlines. Takrat je umrlo 44 od 96 ljudi na krovu.

Spletna stran družbe China Eastern Airlines se je po nesreči odela v črno-belo, kar letalske družbe storijo v znak spoštovanja do morebitnih žrtev v letalski nesreči.

China Eastern Airlines
Posnetek zaslona

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje