Na Kornatih trčila gliser in jadrnica: na obeh slovenski potniki

Svet 12. Jun 202312:34 2 komentarja
Pomorska nesreča Kornati
Ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo.

Na Kornatih sta se v nedeljo zaletela gliser in jadrnica, na katerih so bili slovenski državljani. Skiper jadrnice je utrpel hujše poškodbe, na jadrnici pa je nastala večja materialna škoda.

V nedeljo opoldne je bil hrvaški državni center za reševanje obveščen o pomorski nesreči, v kateri sta trčila gliser in jadrnica.

Nesreča se je zgodila v bližini manjšega otoka Balabra Mala na Kornatih, so sporočili z ministrstva za morje, promet in infrastrukturo.

Na plovilih so bili slovenski državljani, eden od njih pa je utrpel hujše poškodbe. Plovili sta trčili tri in pol navtične milje južno od prehoda Mali Ždrelac, blizu otočka Balabra Mala.

Pomorska nesreča Kornati Pomorska nesreča Kornati
Ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo.
Pomorska nesreča Kornati Pomorska nesreča Kornati
Ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo.

Odprti zlom noge in zlomljen jambor

Težje poškodbe je v trku utrpel skiper jadrnice, ki ima odprti zlom noge. Poškodovanca so s policijskim čolnom prepeljali v marino Dalmacija, nato pa so zdravljenje nadaljevali v zadrski bolnišnici.

Ostali štirje potniki, dve odrasli osebi in otroka, so bili nepoškodovani, prav tako brez poškodb pa slovenska državljana na gliserju.

V nesreči je nastala večja materialna škoda na jadrnici. Zlomil se ji je jambor, ob tem pa je bil močno poškodovan tudi trup jadrnice pod morsko gladino. Na motorni jahti večjih poškodb ni bilo, navajajo na ministrstvu za morje, promet in infrastrukturo. Prav tako na območju nesreče niso zaznali onesnaženja morja.

Po predhodni preiskavi so jadrnico odvlekli v Biograd, Pristaniška kapitanija Zadar pa nadaljuje preiskavo pomorske nesreče.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje