Na Lampedusi prenatrpan sprejemni center za prebežnike

Svet 25. Jul 202215:56 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Po tem, ko je zadnje dni na italijanski otok Lampedusa prispelo večje število prebežnikov, z otoka prihajajo novice o prezasedenosti sprejemnega centra. V njem je nastanjenih več kot 1600 ljudi, kljub temu da je center zasnovan za 350 ljudi.

V sprejemnem centru na italijanskem otoku Lampedusa v Sredozemskem morju, ki je tehnično opremljen za 350 ljudi, je po množičnem prihodu prebežnikov v zadnjih dneh zdaj tam več kot 1600 ljudi, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Med migranti jih je večina iz Afganistana, Pakistana, Sudana, Etiopije, Somalije, Nigerije, Senegala in Eritreje, poročajo italijanski mediji.

V zadnjih urah je na otok prispelo še več migrantov iz Egipta, Sirije, Maroka in Palestine. Pripotovali so iz Libije in Tunizije v dveh majhnih čolnih, ki ju je italijanska obalna straža rešila nekaj metrov ob obale.

Prejšnji teden je italijanska mornarica okoli 600 migrantov premestila v druga mesta po državi, potem ko je bilo v majhnem sprejemnem centru nastanjenih 2000 ljudi, še navaja EFE.

V Italijo je sicer od 1. januarja do 22. julija letos po morju prispelo približno 34.000 ljudi. V enakem obdobju lani 25.500, leta 2020 pa 10.900. Osrednja sredozemska migracijska pot velja za najnevarnejšo na svetu. Po ocenah Mednarodne organizacija za migracije je od začetka leta na njej umrlo ali izginilo 990 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!