Na obrobju Zagreba v zabojniku za smeti našli novorojenčka

Črna kronika 14. Maj 202410:20 0 komentarjev
dojenček
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V Zaprešiću so v ponedeljek ponoči v zabojniku za smeti našli novorojenčka. Reševalci so otroka, ki ni življenjsko ogrožen, takoj odpeljali v bolnišnico.

V Zaprešiću na Hrvaškem so včeraj okoli 23. ure v zabojniku za smeti našli novorojenčka, ki se je rodil le kako uro pred tem. Z zagrebške policijske uprave so za Informacijski center Zaprešić pojasnili, da sta ga odkrila mladeniča, ki sta iz smetnjaka zaslišala jok. Ko sta pogledala vanj, sta zagledala dojenčka, za katerega se je kasneje izkazalo, da je novorojenček. Nato sta poklicala policijo in reševalce.

Kot je za hrvaško tiskovno agencijo Hina sinoči dejala zagrebška policija, so novorojenčka odpeljali v eno od bolnišnic v hrvaški prestolnici, poteka pa tudi kriminalistična preiskava.

Zdravstveno stanje dečka je stabilno, so danes za portal Dnevnik.hr navedli v bolnišnici. Kot so dejali, so najdenega novorojenčka k njim pripeljali okoli polnoči brez znakov telesnih poškodb. Kazal je znake podhladitve.

Njegovo zdravstveno stanje je trenutno dobro, otrok pa ni v smrtni nevarnosti. Kot so še dodali v bolnišnici, je fantek težak 2.230 gramov, ko so ga našli, pa je bil po njihovi oceni star uro ali največ dve. Rojen je bil v 38. tednu nosečnosti oziroma približno dva tedna prezgodaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!